AȘTEPTAREA

Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb.
 Maleahi 3:6

Ce faci când întunericul este singurul lucru de care ai parte în timpul „așteptării”? Când nimic nu se întâmplă chiar și după ce ai citit verset după verset despre cum Dumnezeu răsplătește răbdarea și manifestă credincioșie față de cei care așteaptă? Încă aștepți, încă te afli în „ora cea mai întunecată dinaintea zorilor”. Platitudinile nu sunt credibile. Făgăduințele par că nu se împlinesc. Întrebările rămân fără răspuns. Ai făcut nod la capătul frânghiei, te ții cu degetele înțepenite, abia reușești să eviți să te prăbușești în abisul deschis dedesubt, dar încă… aștepți. Ce poți să faci? Singurul lucru care ți-a mai rămas de făcut. Să știi în mintea ta, chiar dacă nu poți simți cu inima, că Dumnezeu este neschimbător.

După ce a primit viziuni a căror interpretare îi arătau destinul său, Iosif a fost aruncat într-o perioadă de așteptare, nu o dată, nu de două ori, ci de mai multe ori. În timpul așteptării a îndurat groapa, călătoria de o lună, licitația de sclavi, acuzația falsă, sentința de închisoare și promisiunea încălcată a paharnicului. Dar, chiar când părea că dezamăgirea și nedreptatea vor câștiga, așteptarea s-a încheiat în sfârșit. Iar el a putut spune, „Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău, dar Dumnezeu a schimbat răul în bine” (Geneza 50:20).

Eu încă sunt în perioada de așteptare și simt că sunt în cădere liberă. Poate că această respingere continuă și simțământul copleșitor al înfrângerii mă pregătesc să fac parte din planul final al lui Dumnezeu. În timp ce stau aici, privind către încă un judecător, îmbrăcat în negru, cu ochelarii așezați pe vârful nasului, mă simt neajutorată și fără speranță. Atât de multe săli de judecată. M-am calificat pentru protecție împotriva unui soț abuziv? Da. Mai am de așteptat. Va recunoaște soțul meu că este vinovat de infracțiunile pe care le-a comis? Da. Și iarăși așteptare, chiar dacă din nou nu știu care va fi următorul verdict.

Totuși, într-un colț al minții mele îmi aduc aminte că Dumnezeu care a fost cu Iosif în groapă este același Dumnezeu care a creat lumea prin Cuvânt. Același Dumnezeu care promite că va merge prin vale împreună cu mine, este încă aici cu mine. Acel Dumnezeu mă întărește.

Deci ce poți face dacă te găsești așteptând și așteptând? Continuă să te rogi, continuă să speri. Chiar dacă o nouă rundă de așteptare e posibil să urmeze, adu-ți aminte că Dumnezeu nu Se schimbă.

autor: Charmaine Houston

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor