UN VIS LUCID

Cum vom scăpa noi dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare.
Evrei 2:3

În iunie 2020, m-am trezit uluită după un vis lucid care mă asigura că sunt salvată.

Mă găseam într-o junglă întunecată și într-o situație de necrezut – legată pe un altar pentru un lucru grav pe care îl făcusem. Niște figuri amenințătoare aflate la o anumită distanță scandau victoria. Mă rugam disperată ca Dumnezeu să mă elibereze în timp ce Satana se pregătea să aprindă focul. Îmi era imposibil să scap. Mă simțeam fără speranță. Deodată, am simțit că frânghiile care mă țineau au căzut. Stăteam nemișcată de teamă că voi fi văzută și prinsă din nou.

Din umbră, Isus mi-a șoptit: „Nu-ți fie teamă, coboară pe partea aceasta a altarului.” După ce am coborât cu grijă, El mi-a dat o Biblie, spunând: „Aceasta va fi o lumină pe cărarea ta ca să vezi pe unde să mergi în întuneric și să scapi în siguranță.” Apoi, S-a așezat repede pe altar în locul meu, iar mulțimile nu au observat că scăpasem.

Când am început să merg în întuneric, am primit o pereche de ochelari și am fost instruită: „Trebuie să îi folosești. Ei sunt Duhul Sfânt și vor face ca învățăturile Bibliei să fie clare și limpezi.”

Urmând cărarea cu Biblia care îmi lumina drumul, am ajuns la o intersecție. Un semn indica spre stânga, dar Biblia m-a îndemnat să merg la dreapta. Când am făcut așa, cărarea s-a luminat.

Pe măsură ce mergeam, am văzut că drumul care o lua la stânga îi ducea pe oameni aproape de marginea abruptă a stâncii de unde cădeau în lacul nimicirii veșnice. Oamenii care au ales acea cale au mai ajuns la alte intersecții pe drum unde puteau să o ia la dreapta, dar mulți au ignorat instrucțiunile Bibliei și au căzut ajungând să fie distruși. Alții au încercat să urmeze instrucțiunile Bibliei, dar nu au folosit ochelarii speciali și, după mai multe viraje greșite, au căzut și ei de pe stâncă.

În timp ce mergeam cu Biblia și ochelarii speciali, figuri întunecate din umbră mă amenințau de pe marginea cărării, făcându-mă să fiu înfricoșată și stresată. Uneori, mă îndoiam că voi reuși vreodată să ies din acel loc întunecat, dar mi-am adus aminte de cântecul: „Voi continua să mă încred în Domnul”, care m-a calmat, iar în acel moment m-am trezit ușurată și asigurată din nou de salvarea noastră!

Dragă cititor, mă rog ca astăzi să accepți mântuirea cea mare a lui Isus și să îți aduci aminte: Cuvântul Său este o lumină pe cărarea ta (Psalmii 119:105).

autor: Merian Richardson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor