PENTRU CEI CARE SUNĂ PENTRU PRIMA DATĂ

Căci El zice: „La vremea potrivită, te-am ascultat; în ziua mântuirii, te-am ajutat. Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii.”
2 Corinteni 6:2

Timp de trei ani mersesem cu mașina la serviciu și înapoi acasă. Călătoria durează mai mult de o oră din zona Point Fortin până în orașul San Fernando și invers. Asta înseamnă că timp de aproape trei ani am ascultat la radio programul evanghelic de după-amiază „Cuvântul”, pe frecvența 107,1 FM.

Porneam acest post de radio evanghelic pentru a-mi ține companie pe drum. Într-o după-amiază de miercuri, Jamie Thomas (sau J.T.) a organizat un segment în care oamenii puteau suna la post pentru prima dată. Spunea în dialectul Trini: „Știți ce moment este acesta! Este timpul VOSTRU; cei care sunați pentru prima dată!” Apoi urma refrenul lui standard: „Nu ai mai sunat înainte… Nu ești tipul omului care sună… Ai sunat și nu ai intrat pe post până acum? Asta este ocazia ta!”

Râdeam atunci când oamenii sunau și spuneau, „Este a doua oară când sun.” Dădeam din cap, în timp ce el le spunea politicos de mai multe ori acestor persoane că nu este segmentul lor.

Au fost ocazii când am simțit impulsul puternic să sun, dar îmi spuneam în glumă: Nu este acesta momentul să îmi pierd statutul de persoană care sună pentru prima dată. De fapt, uneori erau și pauze și știam în mintea mea că, dacă aș suna, aș putea intra pe post. Părea că îmi vorbește direct mie și mă așteaptă să sun. Nu pot să cred de câte ori am adus la tăcere impulsul acesta.

Când s-a anunțat la știri că J.T. a murit subit din cauza unui atac de inimă, m-am gândit: Nu voi mai avea niciodată ocazia să sun pentru prima dată la programul lui de radio. O oportunitate pierdută.

La fel se întâmplă și când auzim vocea lui Dumnezeu pledând la inima noastră, însă noi nu Îi răspundem. Auzim chemarea Lui de a birui păcatele și de a ne preda viețile lui Isus. Putem chiar să repetăm versete din Cuvântul lui Dumnezeu, dar nu ne clintim și deseori fără vreun motiv plauzibil. Nu facem nicio încercare de a-I urma chemarea și chiar râdem pe cale de cei care în mod repetat urmează chemarea. Vreau să transmit un îndemn pentru noi de a acționa acum. Dumnezeu a făcut loc pentru tine! Este timpul potrivit să asculți de chemarea Sa. Nu știm care va fi ziua neașteptată când ocazia va fi pentru totdeauna pierdută.

autor: Delina Ashley Roberts-James

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor