DE LA NECAZ LA TIHNĂ

Isus le-a vorbit din nou şi a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”
Ioan 8:12

Pentru că am crescut în Caraibe, a însemnat că am experimentat multe nopți fără electricitate. Eram obișnuiți cu asta, așa că, atunci când se întâmpla, nu eram surprinși. Continuam cu treburile și activitățile obișnuite cu ajutorul lămpilor cu kerosen și/sau a lumânărilor.

Când am venit să locuim în America, am învățat o nouă normalitate. Era neobișnuit să nu avem electricitate. Acele momente se concentrau în jurul furtunilor puternice și a vânturilor cu viteză mare, care se întâmplau rareori. Noi, oamenii, tindem să ne adaptăm destul de ușor în circumstanțe noi. Ne ajustăm așteptările pe măsură ce se desfășoară viața noastră nouă. Nici eu nu sunt diferită.

În timp ce eram într-o călătorie de misiune cu fiica mea, am fost zdruncinată din obișnuința mea de a lua ca dat faptul că lumina de care am nevoie va fi întotdeauna acolo. În ciuda orarului nostru aglomerat, îmi promisesem că îmi voi păstra timpul și formatul devoționalului personal la fel ca atunci când eram acasă. Pentru a face asta trebuia să mă trezesc puțin mai devreme decât de obicei. Iluminatul din casa în care stăteam era slab și mă chinuiam să văd cuvintele de pe paginile Bibliei mele. Chiar dacă citeam aceleași materiale în timpul devoționalului de acolo, asemenea celor pe care le foloseam acasă, mă forțam să văd bine ca să citesc.

Când am povestit despre provocarea mea, fiica mea mi-a dat să folosesc una din lămpile ei de fotografiat. Era o lumină mică, dar a adus o schimbare semnificativă pentru vederea mea, crescând nivelul de confort și ușurința de a studia. Chiar dacă era mică, ce diferență face o lumină strălucitoare!

Acea experiență m-a făcut să reflectez la importanța luminii suficiente. Toate luminile făcute de om își au sursa în soare. Creștinii își iau lumina de la Fiul. Isus ne-a spus că El este Lumina cea mare, iar noi suntem lumini mai mici care reflectăm lumina Sa. Așa că El ne însărcinează să strălucim și să împrăștiem întunericul din această lume păcătoasă.

La fel cum acea luminiță mi-a luminat cărțile și a schimbat atmosfera studiului meu de la agitație la ușurare, așa putem și noi, împărtășindu-L pe Isus cu alți oameni, să le schimbăm viețile pline de încercări în vieți de biruință asupra păcatului.

autor: Florence E. Callender

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video