CULORILE PRIMARE

Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa.
Ioan 14:6

Nurorii mele îi place să îmi dea activități pe care să le fac cu nepoata mea de trei ani. La ultima mea vizită, a adus un kit de vopsit haine în tehnica tie-dye pentru a-l folosi cu nepoata mea. Cum puteam să scap? Vopsitul hainelor nu era chiar pe placul meu. Se potrivește măcar la un copil de trei ani? Am pus setul pe masă timp de câteva zile, dar apoi am decis să îl iau și să citesc instrucțiunile. Oh, până la urmă aș putea să încep! m-am gândit.

După ce am strâns toate materialele de care aveam nevoie, am mers pe terasă împreună cu nepoata mea. Surprinzător, ea a fost foarte descurcăreață la legatul elasticelor în jurul materialului. Chiar dacă mănușile erau prea mari pentru mânuțele ei mici, era foarte entuziasmată! Nu s-a oprit nicio secundă. În plus, și mie începea să îmi placă cu adevărat.

Am realizat atunci că acesta putea fi un moment de învățare cu privire la culorile primare și secundare. Începând cu galben și albastru, i-am explicat că aceste două culori combinate dau verde. Culoarea a ieșit foarte frumoasă. Roșu și albastru dau violet. Hm, acesta este un violet neobișnuit. Am continuat. Roșu și galben dau portocaliu. O, nu! Ne-am uitat una la alta. Ăsta nu este portocaliu. Ce s-a întâmplat? De acum mama ei venise afară. A luat sticla de vopsea și a spus: „Nu este roșu, este roz.” Și, așa cum știm cu toții, roz nu este o culoare primară. Astfel, culorile pe care le așteptam nu au apărut.

De câte ori am fost dezamăgiți când lucrurile nu s-au întâmplat așa cum speraserăm? Fuseseră planificate cu credință sau cu îndrăzneală, care este foarte asemănătoare? Atunci de ce am fost dezamăgiți? În primul rând, ca niște creștini imaturi, poate că nu am fost acordați spiritual pentru a căuta voia lui Dumnezeu pentru viețile noastre. În al doilea rând, poate am crezut că suntem puternici spiritual, dar ne-am dorit atât de mult să ne urmăm propria cale încât nu am fost dispuși să Îl așteptăm pe El.

Tată, Te rog, mărește-ne credința în Tine, Sursa întregii cunoașteri, și în Cuvântul Tău, ca să nu privim la Tine doar pentru călăuzire, ci să și putem aștepta ca Tu să ne spui tot ceea ce dorești să facem. Păzește-ne de atracția ispititoare a îndrăznelii și a încrederii exagerate în sine.

autor: Sharon M. Thomas

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor