ÎNAINTE CA SĂ MĂ CHEMI

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Deoarece mai mulți prieteni de-ai mei căzuseră recent și își fracturaseră diferite oase, am încercat să fiu foarte atentă, în mod special pentru că aveam grijă de soțul meu în vârstă. Știam că, dacă mi-aș fi rupt vreun os, nu era nimeni care să îl poată îngriji. Mai târziu, când locuiam cu fiica mea cea mai tânără și cu soțul ei, nu voiam să le fac nici lor probleme. Dar apoi s-a întâmplat. Într-o dimineață devreme, în drum spre baie, am căzut. Când durerea s-a mai liniștit și am încercat să mă mișc, am fost recunoscătoare că m-am putut ridica în picioare, pentru că asta însemna că nu îmi fracturasem niciun os. Însă aveam ochiul stâng învinețit și o vânătaie la mâna dreaptă.

Când fiica mea, care este medic, a aflat că am căzut, a insistat să merg la Departamentul de urgențe al spitalului local pentru un consult. Datorită vârstei mele înaintate cei de acolo au fost dispuși să mă consulte. După mai multe ore de radiografii și alte teste, au decis să mă interneze pentru mai multe investigații. Din cauza pandemiei, fiica mea nu m-a putut vizita după ce am fost internată, așa că mă simțeam aproape ca o prizonieră. Chiar dacă am fost tratată foarte bine, mi se făceau diverse teste la fiecare câteva ore pe parcursul nopții. M-au asigurat că voi putea merge acasă în ziua următoare, dar orele treceau și niciun doctor nu a venit să facă formalitățile de externare. Până la urmă, am devenit foarte nerăbdătoare să cobor din pat și să plec acasă.

Între timp, fiicei mele i se spusese că nu voi putea merge acasă până când nu mă consultă medicul meu de familie. Însă medicul meu era la o distanță de aproape cinci sute de kilometri! Din cauza pandemiei, alți doctori nu primeau pacienți noi. În timp ce fiica mea era acasă și se frământa cu privire la ce ar putea face, a venit în vizită Dorothy. Când fiica mea i-a povestit problema prietenei ei, Dorothy a răspuns imediat: „Nici soțul meu nu primește pacienți noi, dar sunt sigură că o va consulta pe mama ta.” Astfel, Domnul mi-a trimis un nou medic curant, un om bun și grijuliu, iar la scurt timp am putut ieși din spital și am mers acasă.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai răspuns la rugăciune încă dinainte de a ști pentru ce să mă rog!

autor: Betty J. Adams

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor