LIBER DE FRICĂ

Eu am căutat pe Domnul şi mi-a răspuns: m-a izbăvit din toate temerile mele.
Psalmii 34:4

Întotdeauna credem că, avem un plan și că, atunci când lucrurile se precipită sau situațiile devin stresante, ne vom descurca și vom trece prin ele. Ne descurcăm! Mă descurc! Asta am crezut și eu până când pandemia de COVID a cuprins lumea. A fost nevoie doar de lipsa hârtiei igienice din magazine ca să îmi demonstreze că nu mă descurc. 

Știu ce gândești: A înnebunit? Ce legătură are hârtia igienică cu asta? Cum ar putea să fie de speriat? Și eu aș fi gândit la fel până în dimineața în care cumpăram niște medicamente și am observat că nu mai era hârtie igienică în magazin. Auzisem că în alte locuri din țară oamenii alergaseră să cumpere când s-a răspândit teama de virus, dar nu credeam că se va întâmpla asta în mijlocul statului Nebraska, unde locuiesc. Nici soțul meu nu a reușit să găsească hârtie igienică la magazinul Walmart local. M-am gândit că la supermarket sigur mai este. M-am dus în grabă către culoarul cu pricina însă, în locul în care ar fi trebuit să fie hârtia igienică, nu am găsit decât rafturi goale. Atunci am început să mă panichez. Ce se va întâmpla în continuare? Ce alte lucruri nu voi mai putea cumpăra? Cât de mult se va mai înrăutăți situația? Cum mă voi descurca în vremurile din urmă? După ce l-am sunat panicată pe soțul meu, m-am mai calmat. Câteva minute mai târziu, el m-a sunat să îmi spună că găsise hârtie.

Am realizat că trebuie să îmi amintesc cine controlează toate lucrurile până la urmă. Dacă ne punem încrederea în El, nu trebuie să ne fie teamă. El a promis că va avea grijă de noi și ne va îndepărta temerile. Pe drumul spre casă, am început să mă gândesc la modul în care Se îngrijește El de noi. Dacă rămânem conectați cu El, vom putea trece prin orice. Trebuie să petrec timp meditând la Cuvântul Său în fiecare zi pentru a-mi întări credința și relația cu El. Acestea sunt secretele care ne vor ajuta să trecem prin zilele grele, prin încercări, și da, chiar prin timpurile fără hârtie igienică! Dumnezeu nu Își dorește să ne fie frică. De fapt, expresia „nu te teme” se găsește în Biblie de 365 de ori – câte una pentru fiecare zi a anului. Dumnezeu știa că ne va fi frică și ne-a dat câte un „nu te teme” pentru fiecare zi. Pentru mine acest lucru este minunat și liniștitor. 

Indiferent de lucrurile cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne va purta prin dificultățile și temerile pe care le înfruntăm. Trebuie doar să ne prindem de El, și El ne va izbăvi din toate.

autor: Debra Snyder

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video