PATUL MIRACULOS

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

Nu m-am gândit niciodată că mă voi ocupa de îngrijirea cuiva, dar, după ce cumnatul meu a trecut printr-un infarct devastator în 2015, a trebuit să am grijă de el. Era țintuit la pat și paralizat parțial pe partea stângă. Trebuia să fie hrănit printr-un tub. Împreună cu soțul meu am avut grijă de toate nevoile lui la noi acasă, cu ajutor din partea familiei și a prietenilor.

Rolul de îngrijitori ne ocupa mult timp, dar eram dispusă să îndeplinesc aceste sarcini zilnice. El era mulțumit, dar nu fericit, pentru că dorința lui era să locuiască împreună cu fiica și nepoții lui în țara sa de origine. Pentru că, din punct de vedere psihologic, i-ar fi fost mai bine, iar clima caldă pe tot parcursul anului îi era prielnică, fiica lui i-a construit o cameră la etajul casei ei. Noi trebuia doar să îl transportăm cu avionul până acolo. Problema era că, deoarece cumnatul stătea la pat, trebuia să îi expediem fiicei lui un pat de spital reglabil, însă nu îl puteam folosi pe cel pe care stătea la noi acasă. Deja cheltuiserăm mulți bani pentru călătorie și pentru alte lucruri de care avea nevoie, iar un astfel de pat, în țara lui, era foarte scump. Așa că am decis să căutăm unul în Statele Unite și să îl trimitem acasă la ea. 

M-am rugat cu privire la acest lucru și le-am cerut și altora să se roage. Aveam și puțin timp la dispoziție. Trebuia să trimitem patul cu o lună înainte de plecarea noastră. În acea săptămână eram la biserică și luam prânzul când primul prezbiter a venit și mi-a spus că la masa de lângă mine este o doamnă care întreba dacă avea cineva nevoie de un pat de spital. Nu mi-a venit să cred! Am sărit în sus și am făcut repede cunoștință cu ea. Această femeie minunată avusese grijă de sora ei care murise cu câteva luni în urmă. Acum, trebuia să se mute în Florida și dorea să doneze patul cuiva.

Am făcut aranjamentele pentru a lua patul și a-l expedia către nepoata mea. Am fost atât de fericită de modul în care Dumnezeu a rezolvat această situație. M-a mișcat profund modul în care El S-a îngrijit de această nevoie specifică de a face rost de un pat de spital reglabil. Dumnezeu ne cunoaște dorințele și ne va împlini toate nevoile după voia Sa. Trebuie doar să avem încredere în El. De ce nu Îl rogi astăzi cu privire la nevoia ta specifică?

autor: Raquel Gosling-George

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video