CEI ALEȘI ÎN MOD SPECIAL

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoşteam şi mai înainte ca să fi ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor.
Ieremia 1:5

Părinții mei aveau un băiețel de doi ani și o fetiță de nouă luni atunci când au descoperit pe neașteptate că mama este însărcinată cu mine. Mama renunțase la serviciu pentru a avea grijă de frații mei, așa că bugetul era foarte limitat.

Acum, fiind eu însămi adult care trebuie să își plătească propriile facturi, le înțeleg simțămintele. Dar crescând cu povestea că nașterea mea nu fusese planificată m-a făcut să mă simt iubită, dar nu dorită. Te rog, nu mă înțelege greșit. Părinții mei au fost întotdeauna părinți iubitori și nu aș alege o altă familie chiar dacă aș putea face asta.

Într-o sâmbătă, când eram deja adult, eram în biserică și pastorul a spus că fiecare om este foarte special pentru Dumnezeu, dar că cei ale căror nașteri nu fuseseră planificate de părinții lor au un scop mai înalt în această lume, pentru că Dumnezeu a fost singurul care le-a planificat existența. Uau! Acest gând a avut un impact foarte mare în viața mea. M-am simțit aleasă în mod special de Dumnezeu.

Mi-am dedicat viața pentru a urma planurile lui Dumnezeu, a petrece mai mult timp cu El și a-L întreba ce Își dorește de la mine și unde dorește să fiu. De atunci, viața a fost o aventură. Am dat la o parte planurile mele pentru a le trăi pe ale Lui. Îți pot spune că nu este ușor să nu fii cel care își planifică propria viață – ce vei studia, unde vei locui, unde vei lucra, cu cine te vei căsători sau chiar lucruri mai mărunte –, dar îți pot garanta că este minunat, pentru că Dumnezeu niciodată nu greșește. El cunoaște mai bine toate lucrurile și pe fiecare dintre noi.

De atunci s-au întâmplat multe lucruri – pe unele nu le-aș fi ales niciodată, iar pe altele le-aș fi dorit să se întâmple mai repede –, dar învăț în fiecare zi să trăiesc după planul lui Dumnezeu.

Aceasta este povestea mea. Nu o cunosc pe a ta, dar sunt sigură că Dumnezeu are un scop mai înalt cu viața ta. El pregătește lucruri minunate sau responsabilități grele pe care niciodată nu le-ai visa sau planifica. Lasă-L să ți le arate. Partea ta este să asculți, să aștepți atunci când este nevoie, și să te încrezi în El. Caută-L cu toată inima ta și El îți va îndrepta cărările și te va călăuzi atât în mijlocul furtunilor, cât și pe timp cu soare strălucitor. Întotdeauna păstrează în minte faptul că planurile Lui sunt cu mult mai bune decât ale tale.

autor: Kênia Kopita

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor