DUCÂND SPERANȚĂ STRĂINILOR

Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoșa credinței și a dragostei și să avem drept coif nădejdea mântuirii.
1 Tesaloniceni 5:8

În trecut, am lucrat la etajul opt al unei clădiri în care erau numai cabinete medicale și stomatologice din Belo Horizonte, Brazilia. Într-o zi, după ce mi-am încheiat tura, am așteptat să vină un lift. Coincidență sau nu, două lifturi s-au deschis exact în același timp.

După ce le-am analizat rapid cu privirea pe ambele, în unul am văzut o familie care plângea, și în celălalt nu era nimeni. Primul meu impuls natural a fost să merg spre liftul gol. Dar, într-o fracțiune de secundă, am simțit îndemnul să aleg liftul în care era acea familie.

Deși ei stăteau în partea din spate a liftului, și eu eram cu fața spre ușă, tot i-am putut auzi cum au plâns până am ajuns jos. Inima mea simțea împreună cu ei, știam că probabil tocmai primiseră un diagnostic devastator.

Când liftul s-a oprit, am ținut eu ușa deschisă și am așteptat ca ei să iasă. În acel moment, o voce mi-a șoptit să le dau CD-ul cu Tragedia veacurilor pe care îl aveam în geantă. Totul s-a întâmplat atât de rapid, încât ei au ieșit din clădire fără CD. Mașina lor era chiar în fața clădirii, dar eu nu am fost suficient de curajoasă să îi opresc.

În timp ce traversam strada spre stația de autobuz parcă vocea insista. Așa că m-am întors. Am privit spre mașină și am observat că geamul de pe partea șoferului era închis. Când m-am apropiat mai mult, am observat că geamul de pe partea dreaptă era deschis. Am întins mâna și i-am oferit soției CD-ul, spunându-i că Dumnezeu mi-a cerut să le dau acel CD.

A citit pe copertă: „O serie de studii biblice care îți vor aduce speranță ție și familiei tale.” Ea mi-a spus că, fără îndoială, Dumnezeu m-a folosit deoarece nici nu știam cât de multă nevoie avea familia ei de speranță. Am zâmbit și apoi am pornit la drum. Nu i-am mai întâlnit niciodată.

Mulți suferă și caută speranță. Te invit să nu pleci niciodată de acasă fără o carte sau un CD în geantă. Dumnezeu va pune pe cineva în calea ta care are nevoie de aceste cuvinte de speranță. Trebuie doar să vrei să îți întinzi brațul și să fii o binecuvântare. Într-o zi, în cer, vom afla cum Dumnezeu ne-a folosit pentru a transmite curaj și speranță celorlalți – atunci voi afla și despre această familie.

autor: Ana Maria de Souza Gonçalves

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor