ANUNȚUL MORTUAR

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege.
Galateni 5:22,23

Ca să își prezinte Lui Însuși o biserică glorioasă, neavând pată, sau zbârcitură, sau ceva de felul acesta, ci ca să fie sfântă și fără cusur. 
Efeseni 5:27 – Fidela

 

Locuiam în Coreea de Sud când fratele meu mi-a trimis prin e-mail un anunț mortuar – despre el. Acolo erau menționate data nașterii și data morții sale – care era aceeași, doar anul era diferit. Primul meu gând a fost că probabil Herman și-a pierdut mințile. Totuși, când am vorbit cu el despre acest lucru mi-a spus că de fapt el chiar a murit în data menționată în anunț deoarece atunci a avut un AVC major și niciodată nu a mai fost la fel.

Fiind inconștient în perioada de recuperare, el a visat că își trăia viața pe un timp împrumutat și că Dumnezeu îi mai acorda timp pentru a-și pune viața în rânduială – și așa a făcut. Vedeți voi, înainte de AVC, el a trăit doar pentru muncă și pentru a face pe plac familiei, așa că nu avea timp pentru lucrurile spirituale. Dar acum, după această întâmplare nefericită care l-a adus atât de aproape de moarte și după acest vis, el era un om nou, trăia pentru a acumula cât de multe cunoștințe despre Mântuitorul nostru.

Isus Se întoarce pe acest pământ într-o zi, foarte curând, după o biserică al cărei caracter să se asemene cu al Lui. De aceea, noi ar trebui să ne asemănăm tot mai mult cu El în fiecare zi.

Dumnezeu i-a oferit fratelui meu încă șapte ani după ce a supraviețuit acelui atac vascular masiv. De atunci nu a mai fost la fel și, în realitate, el a murit în acea zi pentru a se naște o creatură nouă, care a învățat, a trăit, a iubit și a crescut în Tatăl nostru care este în cer. Cei din jurul lui au observat schimbarea. Nu așa ar trebui să fie și viețile noastre? Nu ar trebui să vadă ceilalți schimbarea în noi și să îi atragă spre persoana care ne modelează viața?

Să fim și noi asemenea lui Naaman, care a venit la râul Iordan cu totul și în mod evident schimbat.

Doamne, ajută-ne să trăim roadele Duhului Tău pentru ca acestea să fie o dovadă a faptului că Tu trăiești în noi. Viața noastră să devină contagioasă și să îi atragă pe toți la Tine. Vino curând, Doamne Isuse, și ajută-ne să fim gata!

autor: Besie Russell Haynes

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor