CHEMAT ȘI ALES

Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale te cunoșteam și, mai înainte ca să fi ieșit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte și te făcusem proroc al neamurilor.
Ieremia 1:5

Ai simțit vreodată că nu ești suficient de bună? Ai eșuat în a te ridica la standardele lumii pentru a te integra într-o lume plină de gropi? Este presiunea prea greu de suportat? Din păcate unele dintre noi avem aceste simțăminte. Dar Dumnezeu vede și Îi pasă. El te-a făcut după chipul Său. El te cunoaște. Dumnezeu te-a sculptat ca să Îl oglindești pe El. El te-a ales și te iubește. El te cheamă la neprihănirea Sa, la adevărul Său și la lumina Sa, să ai parte de făgăduințele Lui. Imaginează-ți că ai un Creator și un Tată care te știe, care te-a chemat și te-a ales înainte ca tu să fii doar un gând. Un Dumnezeu a cărui dragoste este nemărginită și fără rezerve. El ne numește „… o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt…” (1 Petru 2:9). Tu ești din seminție regească, o moștenitoare.

Diavolul, vrăjmașul nostru, ne spune o poveste diferită. El ne reamintește constant de greșelile pe care le-am făcut. El te va face să te simți detestabilă și părăsită de Dumnezeu, asta îți șoptește diavolul. Aceste gânduri agonizante ne paralizează. Vocile încep să strige: „Nu meriți și nu ești iertată.” Gânduri de nefericire și tristețe ne învăluie inima, lăsându-ne paralizați, fără grai și părăsiți.

Dar Isus, Mântuitorul nostru, vrea ca noi să știm că până și cele mai rele păcate ale noastre, oricare ar fi, El le iartă. Nu există vreun păcat în această lume prea mare sau prea mic ca El să nu îl poată ierta. Nu există inimă prea plină de ură pe care El să nu o poată umple cu dragoste. El este Olarul și tu ești lutul. Când lutul se usucă, el crapă. Dar, când este amestecat cu dragoste, apă și grijă, prinde din nou viață. Are parte de o înviorare și este gata să își îndeplinească sarcinile. Acest lucru se poate întâmpla doar când maestrul olar răspunde nevoilor sale. El își va pune toată ființa în restaurarea chipului său și el știe cum să o modeleze într-o formă nouă, la fel ca Tatăl nostru ceresc. El poate repara orice crăpătură, un duh mâhnit și visuri năruite. Când inima ta are nevoie de reparații, cheamă-L pe El, singura Sursă care te va reface după chipul Său. Cel care îți acoperă păcatele. Cel care te numește moștenitor. Păcatele tale sunt iertate dacă ai credință în Isus Hristos. De aceea, lasă Duhul Sfânt să dea la o parte tot ce îți stă în cale și revendică-ți drepturile ca moștenitor al tronului lui Dumnezeu. Nu uita, El te-a chemat mai întâi. El te-a ales mai întâi. Așa că mergi la El în sanctuarul Său tainic. El așteaptă.

autor: Corletta Aretha Barbar

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor