ȘAIZECI DE BANCNOTE DE CINCI DOLARI

Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima.
Psalmii 37:4

Era o dimineață răcoroasă de toamnă. Eu mă pregăteam pentru o zi măreață cu Dumnezeu la biserică. M-am trezit, mi-am făcut rutina de dimineață și am pregătit micul-dejun pentru mine și soțul meu. Era aproape vremea să plecăm, așa că am strâns lucrurile de care aveam nevoie. Apoi mi-am dat seama că aveam nevoie de plicul pentru zecime.

Am scos plicul și am început să număr banii. Așteaptă puțin, îmi lipsesc cinci dolari, m-am gândit eu. Cum era posibil? Zecimea o pusesem deoparte cu o săptămână înainte. Am numărat din nou zecimea în speranța că greșisem. Nu, încă lipseau. Atunci mi-am zis: Sunt doar cinci dolari. Dumnezeu nu se va supăra pe mine pentru atât. Vedeți voi, eu mai aveam doar doisprezece dolari în portofel. Dacă mai luam din ei cinci, nu îmi mai rămânea mult. Dacă voiam să merg undeva? Mama întotdeauna mi-a spus să nu merg nicăieri cu buzunarele goale, în caz de urgență.

Dintr-odată, mi-a venit în minte textul din Maleahi 3:10: „Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneți-Mă astfel la încercare, zice Domnul oștirilor, și veți vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor și dacă nu voi turna peste voi belșug de binecuvântare.”

Pe deplin convinsă, am adăugat rapid cei cinci dolari și m-am încrezut în Dumnezeu că mă va binecuvânta.

La biserică i-am salutat pe frații și pe surorile în Hristos. M-am bucurat de program și am pus plicul de zecime bucuroasă în coș. În acea după-amiază, acasă, am ascultat o predică pe internet și vreți să știți despre ce a fost predica? Da, zecime!

Spre seară, am mers la cutia poștală. Acolo era o scrisoare de la sora mea. Scrisoarea era oarecum neobișnuită, pentru că mi-a scris prenumele cu litere mari. Foarte puține persoane îmi cunosc al doilea prenume. Întotdeauna îl folosesc pe primul.

Când am deschis scrisoarea, am găsit în ea un cec de trei sute de dolari! Trei sute de dolari?! Nu îmi venea să cred!

Cred că Dumnezeu a zâmbit spre mine și a spus: „Ce ți-am spus? Ai încredere în Mine.”

I-am dat lui Dumnezeu o bancnotă de cinci dolari și acum am șaizeci de bancnote de cinci dolari. Dumnezeu cu adevărat a deschis zăgazurile cerului și a turnat binecuvântări mai mari decât mi-am imaginat.

autor: Elaine J. Johnson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor