TOVARĂȘI ÎN PLANIFICAREA BUGETULUI

Căci toate fiarele pădurii sunt ale mele și vitele pe o mie de dealuri.
Psalmii 50:10

Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor.
Isaia 42:8

„Nu pot da totul pentru o singură persoană, cu siguranță că Tu știi că mai există și alții pe care trebuie să îi ajut. De ce să adaug și mai mult la această sumă?” Ca răspuns la întrebarea mea, Dumnezeu mi-a adresat o întrebare: „Vei face așa cum spun?”

Încă puțin confuză, dar liniștită la gândul că Dumnezeu întotdeauna a fost credincios, am acceptat să dăruiesc așa cum mi-a spus El. După o vreme, la o sesiune de rugăciune și post, persoana căreia i-am dăruit banii a împărtășit cu noi o mărturie minunată despre credincioșia lui Dumnezeu. Ea ne-a spus că avea nevoie de fonduri pentru a plăti o datorie destul de mare și Dumnezeu i-a trimis suma exactă de care avea nevoie – nu doar pentru a-și plăti datoria, ci și ca să înapoieze cu credincioșie zecimea și darurile!

Ochii mi s-au umplut de lacrimi. Cine altul dacă nu Dumnezeu? A fost unul din acele momente de „stai în liniște și privește”. În acea clipă, mi-am dat seama imediat că suma „extra” era pentru ca ea să poată înapoia cu credincioșie lui Dumnezeu ceea ce El a poruncit. Ea a fost binecuvântată, dar eu am fost mult binecuvântată de această experiență! Cum ar fi fost dacă nu aș fi ascultat de El? Fără îndoială, Dumnezeu deține vitele pe o mie de dealuri și ar fi purtat de grijă copilului Său, dar eu nu aș fi primit în dar o lecție atât de valoroasă despre dăruire, ascultare și încredere. Uneori, Dumnezeu poate ne va cere să facem lucruri care par iraționale, nerezonabile sau uneori de-a dreptul imposibile, dar El are totul și știe totul. El va face totul pentru a da slavă și cinste numelui Său.

Tu vei asculta de El și vei face tot ce îți cere? Alege să Îl faci pe Dumnezeu astăzi Planificatorul tău financiar, căci El este cel mai bun Tovarăș pe care Îl putem avea în planificarea bugetului!

autor: Simone E. Johnson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor