BINECUVÂNTAREA DE CINCI DOLARI

Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.
Matei 25:40

Stăteam la rând, la brutărie, pentru a cumpăra opt chifle pentru burger, fără să îmi dau seama că această tranzacție avea să se încheie cu totul diferit față de celelalte săptămâni. Clientul din fața mea, un domn mai în vârstă, comandase „fungi”, o delicatesă caraibeană din mălai fiert și okra. Nu s-a grăbit deloc în a alege ceva ce să servească împreună cu restul mâncării comandate. Într-un final, s-a hotărât la tocană de pui cu foarte mult sos. Apoi a cerut și mai mult sos. Vânzătoarea, amabilă, l-a servit cu bucurie. Prețul? Cinci dolari.

Clientul și-a verificat pantalonii cu imprimeu militar, dar căutarea a fost fără rezultat. Așa că a mers afară la mașină, cred. S-a întors cu o privire confuză. Și eu am mai avut această expresie înainte – cardul de credit uitat acasă, banii în cealaltă geantă.

– Nu știu ce s-a întâmplat, i-a spus el bâlbâit vânzătoarei, încă verificându-și buzunarele, pentru că nu îi venea să creadă.

– Plătesc eu consumația dumnealui, m-am auzit spunând.

Aveam cel puțin cinci dolari în plus, știam. Nu planificasem acest lucru. A fost cu adevărat o faptă aleatorie de bunătate. Clientul s-a uitat la mine mai mult decât uimit.

– Da, am spus, în timp ce puneam caserola cu mâncare în mâna lui și îi plăteam vânzătoarei cei cinci dolari.

– Vă voi da banii înapoi.

 Îmi și imaginez discuția de la ei de acasă în acea seară. Poate că a dat din mâncarea lui și celor de acasă, povestindu-le despre doamna care i-a plătit-o. O doamnă pe care nu a mai văzut-o până atunci, care apăruse de nicăieri. Îmi pot imagina privirea lui uimită. Sper că, meditând la acea întâmplare, și-a dat seama că cei cinci dolari uitați l-au făcut să aibă parte de o binecuvântare neașteptată din partea lui Dumnezeu.

Dar binecuvântarea a fost în două părți – nu doar pentru beneficiar, ci și pentru dătător. „Ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut” (Matei 25:40), a spus Stăpânul. Dacă nu aș fi „făcut aceasta”, ce binecuvântare aș fi pierdut!

autor: Annette Walwyn Michael

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor