ÎNCETINEȘTE

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc.
Isaia 40:31

Mulți vor descrie ritmul vieții lor de astăzi ca fiind „viteza luminii” sau „incontrolabil”. Telefoane mobile, mesaje vocale, mesaje prin e-mail, un loc de muncă solicitant, douăsprezece-paisprezece ore de muncă pe zi și lista continuă. Toate contribuie la această „viață pe banda de viteză”.

Oamenii par să fie întotdeauna pe grabă. La spitalul în care lucram, doctorii pășeau pe holuri cu cana de cafea sau paharul de suc în mână; nu aveau timp să stea jos și să se bucure de băutura lor înainte de a merge de la un pacient la altul. Într-o dimineață de iarnă, devreme, am văzut o asistentă că îl punea pe bebelușul ei adormit în brațele bonei care o aștepta în parcare. Unele femei își aranjează părul în mașină în timp ce așteaptă culoarea verde la semafor. Într-o ocazie, am văzut o șoferiță periindu-și dinții în traficul aglomerat de dimineața. Poate spunem: „Ce nebunie!”

Unele dintre noi simțim că alergăm „încoace și încolo”, având mult prea multe lucruri de făcut și încercând frenetic să bifăm totul de pe listă înainte de lăsarea nopții. Pentru studenți, stresul de a termina o lucrare care are termenul-limită în ziua următoare sau anxietatea dinaintea unui examen final. Pentru alții, sarcinile parcă interminabile de acasă. Pentru familiile cu copii de vârstă școlară, ciclul zilnic de dus copiii la școală dimineața și de luat după-masa, apoi antrenamentul sportiv, lecțiile de muzică sau alte activități extracuriculare în școală.

Înainte ca să obțină copiii noștri permisul, eu și Henry ne-am petrecut weekendurile la turnee de fotbal sau baschet în școli, care erau și la trei ore de mers cu mașina. Prețuim amintirile acelor sfârșituri de săptămână și am fost bucuroși să fim parte din acei ani ai copiilor.

Celor care sunt prinși în această „alergare nebună” și care adesea au nevoie de mai multe ore într-o zi, încetiniți! Ești împovărată de un program aglomerat astăzi?

Încetinește! Lasă-L pe Dumnezeu să preia controlul. „Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).

autor: Evelyn Porteza Tabingo

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor