RĂSPUNS LA RUGĂCIUNEA NEROSTITĂ

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!
Isaia 65:24

După moartea recentă a tatălui meu vitreg, fără doar și poate cel mai logic lucru de făcut era ca mama mea să vină să locuiască la mine. Asta însemna că trebuia să vindem casa ei, trebuia să scoatem mobila și întreaga casă trebuia curățată.

Mama nu mă putea ajuta cu aceste sarcini deoarece are nouăzeci și cinci de ani și suferă de demență. Pur și simplu nu avea cine să mă ajute. Ei bine, cel puțin așa credeam. Dumnezeu, pe de altă parte, avea în minte alte planuri pentru mine. Zi după zi, am putut vedea cum El lucrează în atâtea moduri, uneori era chiar copleșitor. Totuși, a fost și o rugăciune nerostită la care mi-a răspuns El.

Un prieten drag, care era în vizită în altă zonă din Florida, s-a oferit să mă ajute înainte de a se întoarce spre casă. În timp ce făceam planuri pentru vizita lui, m-am gândit că ar fi frumos să cumpăr niște banane verzi pentru a le servi la micul dejun alături de fructul ackee și pește sărat (preparat tradițional din Jamaica, n.t.). Problema era că nu aveam cu cine să o las pe mama mea cât eu mergeam la magazin și, sub nicio formă, nu voiam să o las singură în timp ce eram plecată. Dimineața următoare, încă îmi băteam capul cum să procedez, mi-a sunat telefonul. Am răspuns și la celălalt capăt al firului era o prietenă care, de obicei, se trezește destul de târziu. Am întrebat-o de ce era trează atât de devreme și apoi m-a întrebat: „Ai vrea niște banane verzi?” Nu îmi venea să cred! Domnul tocmai răspunsese rugăciunii mele nerostite înainte ca eu să o rostesc cu glas tare! Am acceptat bucuroasă oferta ei și am strigat de fericire!

Ce Dumnezeu minunat slujim! El a făgăduit că ne va purta de grijă orice ar fi. Așa cum spune versetul, El a mai promis că ne va răspunde înainte să Îl chemăm și ne va auzi chiar înainte ca noi să rostim cuvintele. Prieteni, încredeți-vă în El chiar și când nu Îl vedeți. El este acolo gata să ne ajute chiar și când noi nu Îi cerem.

autor: Maureen H. Moncrieffe

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor