UN GLAS DUPĂ MINE

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeți pe el!” când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga.
Isaia 30:21

Ai auzit vreodată pe cineva spunându-și experiența și apoi afirmând: „Dumnezeu mi-a vorbit și mi-a spus…?” Dacă ești creștin sau ai stat în preajma creștinilor suficient de mult, probabil că ai auzit această afirmație cel puțin o dată. În trecut eram nedumerită de ce atunci când mă rugam sau Îi ceream lui Dumnezeu un semn, niciodată nu auzeam vocea Lui. Niciodată. Am început să discut cu persoane care aveau o relație mai bună cu Dumnezeu decât mine, dar, nu după multă vreme, s-a întâmplat ceva interesant.

În urmă cu un an eram pe punctul de a lua o decizie foarte rea. Într-un moment de îngâmfare din partea mea, am refuzat să mă rog pentru acest lucru deoarece deja știam că ce doream să fac era greșit. În acea noapte, am avut unul dintre cele mai pline de viață vise din viața mea. În vis, am văzut consecința directă a acțiunii pe care urma să o întreprind. Chiar am auzit un glas spunându-mi: „Să nu faci acest lucru!” M-am trezit într-o transpirație rece. Se putea să fie aceasta vocea lui Dumnezeu? Ca „femeie modernă” autoproclamată, neîncrezătoare în accentul tradițional pus în Caraibe pe semnificația viselor, am îndepărtat gândul și mi-am zis că este doar rezultatul unei conștiințe supraactive. Ignorând avertizarea, am ajuns exact la rezultatele pe care le-am văzut în vis. Atunci mi-am dat seama că Dumnezeu îmi vorbise, dar, nerecunoscându-I glasul, am ales să îl ignor.

Din acel moment, mi-am dat seama că Dumnezeu ne vorbește fiecăreia în mod diferit și, de fiecare dată de atunci încoace, am perceput glasul lui Dumnezeu pentru mine prin acea „intuiție” – conștiința mea. Biblia ne spune în Ioan 10:27 astfel: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc și ele vin după Mine.” Fiind creștini, urmași ai lui Hristos, noi trebuie să putem nu doar să recunoaștem vocea lui Dumnezeu care ne vorbește, ci și să luăm aminte la sfaturile Sale pline de înțelepciune. Ca un Tată iubitor, El ne vrea doar binele și dorește să ne arate direcția. Deși poate nu vom putea spune la fel ca alții că am auzit un glas care ne-a spus pe ce cale să mergem, prin vise, un cuvânt din partea unui prieten, un pasaj biblic și da, chiar prin conștiința noastră, noi putem auzi glasul lui Dumnezeu în urma noastră spunând: „Iată drumul, mergeți pe el!”

autor: Olivia D. Valentine

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor