SORA MEA

Preaiubiților, dacă Dumnezeu ne‐a iubit astfel și noi suntem datori să ne iubim unii pe alții.
1 Ioan 4:11

„Tu și sora ta sunteți mai apropiate decât mulți dintre gemeni”, a observat socrul meu. În ciuda diferenței de trei ani dintre noi, uneori glumim că, nu știu cum, Dumnezeu ne-a făcut gemene! Știm ce vrea să spună cealaltă înainte de a spune. Vorbim la telefon zilnic și când ne îmbrățișăm una pe cealaltă, este ca o îmbrățișare călduroasă, puternică și vindecătoare. La întrebarea: „Ce o amuză pe bebe?” în cartea mea de bebeluș, mama a scris: „Tibby. Ea o adoră pe Tibby.”

Afirmația că eu și sora mea suntem apropiate este nedreaptă.

Toți o iubesc pe sora mea. Ea este „cea mai bună” prietenă a multor persoane. Ea a fost prietena mea cea mai bună în toată viața mea – m-a ajutat în momentele dificile și mi-a fost aproape în clipele de fericire. Ea are un simț al umorului foarte dezvoltat, la fel ca tata. Ea mă face să râd cu atâta putere, încât rămân fără aer! Nimeni nu mai este ca ea.

Tibby reflectă cu adevărat regula de aur: „Și cum voiți să vă facă oamenii, faceți‑le și voi lor la fel” (Luca 6:31). Ea petrece timp cu prietenii, cu familia, cu străinii și îi ia de acolo de unde sunt. Dacă cineva trece printr-o perioadă dificilă, ea stă ore cu ei și i-a ajutat pe atât de mulți, inclusiv pe mine. Ea sărbătorește cu mine bucuriile mele și mă ajută în momentele dificile – întotdeauna cu o îmbrățișare pregătită.

Nu ar fi minunat dacă mai mulți oameni ar fi ca sora mea? Știu că există durere în multe familii în care oamenii nu oglindesc dragostea, așa că știu că sunt cu adevărat binecuvântată să fac parte dintr-o familie în care dragostea a domnit. Sora mea oglindește cu adevărat dragostea lui Dumnezeu.

Tibby s-a confruntat cu multe greutăți în viața ei și chiar recent a avut parte de o sperietură din cauza unui nodul la sân. Slavă Domnului, ea nu a avut cancer. Totuși, ea a simțit că aceasta a fost una din cele mai bune experiențe din viața ei din cauză că a simțit că era cu totul în mâna lui Dumnezeu și a fost recunoscătoare să întâlnească doamne minunate în toată această experiență. Ce perspectivă și ce credință!

Doamnelor, dacă nu aveți o prietenă foarte bună sau o soră, să știți că toate doamnele care scriu pentru acest devoțional sunt surorile voastre în Hristos. Să știți că Isus este Prietenul vostru cel mai bun. Întotdeauna puteți conta pe El, căci este întotdeauna cu voi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că El mi-a oferit o soră care oglindește dragostea Lui pentru mine și pentru atâția alții.

autor: Jean Dozier Davey

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor