ÎMPARTE-ȚI PÂINEA

Împarte-ţi pâinea cu cel flămând şi  adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
Isaia 58:7

Într-o dimineață, am ajuns la biserică pentru un curs pentru profesori și am văzut o tânără doamnă stând pe o bancă, plângând. M-am apropiat și am întrebat cum aș putea să o ajut. Ea mi-a spus povestea ei. Era mamă singură și fiica ei studia la o școală adventistă locală. Din cauza greutăților financiare, era nevoită să își trimită fiica la o școală publică. Micuța ei fată nu putea accepta această hotărâre și plângea continuu. Fără a găsi vreo soluție la această problemă, tânără femeie a mers la biserică în speranța că va găsi ajutor.

La acea vreme eram căsătorită, dar nu aveam copii, așa că m-am oferit să o ajut să plătească taxele școlare, astfel încât fiica ei să continue să studieze la școala adventistă. Lacrimile de tristețe s-au transformat în lacrimi de bucurie și ea a fost recunoscătoare.

La cinci ani după ce m-am căsătorit, am avut o fiică, și cincisprezece ani mai târziu, doi băieți gemeni.

Când gemenii aveau doar trei ani, soțul meu a murit și eu am rămas într-o situație financiară dificilă. Când au împlinit zece ani a trebuit să îi trimit la o altă școală care era mai scumpă. Cam pe la mijlocul anului școlar, mi-am dat seama că nu voi putea să îmi permit taxa de școlarizare și trebuia să îi mut la o școală publică. Această situație m-a întristat foarte mult deoarece calitatea educației era mult mai scăzută decât la școala lor actuală.

Nu am spus nimănui despre această situație, dar seara strigam către Dumnezeu în rugăciune.

După o noapte de rugăciuni cu lacrimi, nepotul meu (pe care eu l-am crescut) m-a sunat și mi-a spus că fusese promovat la locul de muncă și dorea să înceapă să plătească taxa școlară pentru copiii mei chiar din acea lună.

Mi-am amintit de făgăduința lui Dumnezeu din Isaia 58:9: „Atunci vei chema și Domnul va răspunde; vei striga și el va zice: «Iată‐mă!».”

Făgăduințele lui Dumnezeu sunt împlinite fără arvună sau întârziere, chiar în momentul potrivit.

Dumnezeu este întotdeauna credincios.        

autor: Isabel Cristina de Almeida

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video