SLAVA ȘI GLORIA EI

… Dar o femeie dacă poartă părul lung îi este o slavă. Pentru că părul lung îi este dat drept învălitoare.
1 Corinteni 11:15

Fericit este omul care rabdă ispita, pentru că, după ce va fi găsit bun, va lua cununa vieții  pe care a făgăduit‐o Domnul celor ce‐L iubesc.
Iacov 1:12

Frumusețea este în ochii privitorului. Dar, în multe societăți, frumusețea unei mamei este adesea asociată cu părul lung. În aceste culturi, în care se pune accentul pe părul lung, presiunea le face adesea pe femei să recurgă la extreme pentru a răspunde acestei cerințe. În anii adolescenței, mi s-a spus că părul femeii este „coroana și slava ei” – cel mai probabil o reinterpretare a versetului de mai sus. Deși semnificația dorită pentru acest pasaj este larg dezbătută, nu în acest punct vreau să zăbovesc acum. În schimb, vreau să privim la ce se întâmplă când o femeie începe să își piardă „coroana și slava”.

Consecințele păcatului ne distrug spiritual și fizic. Multe femei se confruntă cu provocarea pierderii părului din cauza înaintării în vârstă, din cauza cancerului, a unui lupus sau chiar a stresului. Trauma asociată cu pierderea podoabei capilare, să strângi smocuri de păr în mână sau pe perie sau să înfunzi canalizarea de la baie, poate fi înspăimântătoare. Dar, slavă Domnului, avem multe opțiuni la dispoziție pentru a remedia o astfel de situație. Multe femei, din toată lumea, își taie părul și îl donează unor organizații care fac peruci frumoase pentru cei în nevoie. Aceasta, împreună cu alte opțiuni, ajută femeile care luptă cu căderea părului.

Deși pierderea podoabei capilare este o chestiune importantă, există o „coroană și o slavă” mai mărețe pe care am putea să le pierdem. Hristos Și-a dat viața la Calvar pentru a ne salva din păcatele noastre și pentru a ne oferi coroana vieții veșnice. Alegerile pe care le facem în fiecare zi ne vor ajuta să hotărâm dacă vom moșteni această coroană. Așa că, deși putem încerca să găsim modalități de a rezolva problema pierderii „coroanei” pământești (părul), există o coroană mai importantă pe care nu trebuie să o pierdem – coroana vieții veșnice.

Să ne consacrăm viața în a petrece timp în fiecare zi cu Isus, ca El să ne transforme caracterele în pregătirea pentru coroana Sa cerească pe care o putem pune la picioarele Lui când Îl întâlnim în toată slava Sa. Ia-ți angajamentul să îți predai din nou viața lui Isus astăzi și să fii salvată în Împărăția Lui.

autor: Taniesha K. Robertson-Brown

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor