CÂND RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU ESTE „NU”

Ci cu cât sunt mai înalte cerurile decât pământul, așa sunt căile Mele mai înalte decât căile voastre și gândurile Mele decât gândurile voastre.
Isaia 55:9

Ce faci atunci când Dumnezeu îți răspunde „nu”?

Programul de masterat a fost perioada cea mai dificilă de studii din viața mea! Nu îmi mai amintesc de câte ori am plâns de frustrare, pentru că nu înțelegeam cerințele. M-am confruntat cu un stres copleșitor și am simțit că nu voi putea vreodată să țin pasul cu tot ce se preda. Îmi amintesc de momentele plăcute, când am primit note mai mari decât mă așteptam. În toată această călătorie furtunoasă, am continuat să mă imaginez cu toca și roba, luând parte la festivitatea de absolvire împreună cu părinții mei.

Am finalizat cu succes studiile și așteptam cu nerăbdare să celebrez realizările mele. Apoi, am primit cea mai devastatoare veste – festivitatea de absolvire urma să se țină în Sabat. Le-am cerut tovarășilor mei luptători în rugăciune să mijlocească pentru mine ca Dumnezeu să găsească o modalitate ca și eu să pot participa în altă zi. Zilele treceau și festivitatea se apropia cu rapiditate. Am primit un alt e-mail în care mi se cerea să confirm participarea, dar data nu s-a schimbat. Cu inima împovărată, am luat hotărârea de a nu participa. Vă mărturisesc că am plâns de mai multe ori din cauză că a trebuit să răspund negativ invitației. Mama m-a îmbrățișat și a spus: „Sunt sigură că ai trimis răspunsul cu inima împovărată. În această viață, întotdeauna vom avea momente de dezamăgire, dar imaginează-ți cum ar fi să ratezi intrarea în cer. Nu ar fi aceasta o dezamăgire mult mai mare?”

Festivitatea de absolvire ar fi fost în urmă cu două zile și să știți că după acea discuție cu mama rugăciunile mele s-au schimbat. I-am cerut lui Dumnezeu să ia din inima mea durerea și dezamăgirea, pentru că nu le mai puteam purta. Am recunoscut faptul că, în ciuda acestui „nu”, voi continua să Îl laud pe Dumnezeu deoarece El este la cârma vieții mele. Deși este posibil să nu aflu niciodată motivul pe acest pământ, am asigurarea că Dumnezeu vrea doar ce este bine pentru mine. Sunt momente în care trebuie să încetăm a mai bate la ușile închise și să ne întoarcem atenția spre încrederea în Tatăl nostru ceresc. El vrea să ne dea doar ce este mai bun, și acesta ar trebui să fie și scopul nostru.

autor: Jenny Rivera

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor