RUGĂCIUNEA UNEI MAME

Ce se întâmplă, Agar? Nu te teme, pentru că Dumnezeu a auzit glasul băiatului (…) voi face din el un neam mare.
Geneza 21:16-18

În cele mai întunecate momente ale lui Agar, chiar când credea că nu mai există nicio speranță, ea și-a amintit de Dumnezeul lui Avraam și Sara, și de lecțiile de credință învățate de la ei. Ea și-a înălțat glasul spre Dumnezeu și a plâns. Aștepta ca singurul ei copil, Ismael, să moară de sete în pustie. Dumnezeu i-a oferit un răspuns imediat când El i-a deschis ochii și i-a arătat o fântână cu apă. Dumnezeu nu doar că a oferit apă pentru a le potoli setea, ci, prin îngerul Său, Dumnezeu i-a dat lui Agar asigurarea că fiul ei avea să fie tatăl unui neam mare.

Studenții Bibliei sunt familiarizați cu această relatare, dar aș vrea să le reamintesc ceva cititorilor. Când Avraam și Sara au fugit din Egipt, Sara a luat-o pe slujitoarea ei cu ea. Sara nu mai avea răbdare ca Dumnezeu să Își împlinească făgăduința, să le dea ei și lui Avraam un fiu care să fie moștenitorul. Sara a făcut ceva neobișnuit pentru acele vremuri. Ea a inventat surogatul! Totuși, când ea a rămas însărcinată și a născut un copil, pe Isaac, ea s-a simțit amenințată și credea că acum cei doi frați vor concura. (Cu adevărat o profeție care s-a împlinit singură!) Din nou Sara a întocmit un plan prin care să Îl ajute pe Dumnezeu. Mama mea avea o vorbă: „Doar Dumnezeu poate să fie Dumnezeu!”

Când Avraam și Sara i-au alungat pe Agar și pe fiul ei spre ceea ce părea să fie o moarte sigură în pustia Beer-Șeba, ei nu și-ar fi putut imagina planurile pe care le avea Dumnezeu pregătite pentru mamă și copil. În anul 2019, urmașii lui Ismael, populația arabă a lumii, numărau aproximativ 427.87 de milioane. Cu adevărat Dumnezeu Își împlinește făgăduințele – de asta putem să fim sigure! Cunoaștem făgăduința lui Dumnezeu că îl va binecuvânta pe Isaac, copilul promis, dar nu există nicio dovadă că Dumnezeu nu poate și nu vrea să Își reverse binecuvântările peste toți copiii Săi. El a făcut-o pentru copilul neiubit și nedorit, Ismael. Și tu te simți neiubită și nedorită? Nu dispera. Dumnezeu are un plan pentru viața ta. Dacă ești binecuvântată cu o mamă care se roagă, primirea binecuvântărilor promise de Dumnezeu este asigurată. Către toate mamele, vă încurajez să nu obosiți niciodată să vă rugați pentru copiii voștri. Circumstanțele în care sunt acum par imposibile, dar nu uitați că Dumnezeu cunoaște începutul și vede sfârșitul. El cu adevărat este omnipotent. Dumnezeu aude strigătele și rugăciunile mamelor de pretutindeni, chiar din mijlocul pustiului vieții!

autor: Avis Mae Rodney

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor