MAMA ALEASĂ

Intrând la ea, îngerul a zis: „Salutare, ție căreia ți s‑a dat har! Domnul este cu tine!  Binecuvântată ești tu între femei!”
Luca 1:28 – NTR

Maria era o femeie tânără când îngerul a venit la ea să îi spună că avea să fie cea favorizată să Îl nască pe Mesia; femeia care de mulți ani sperase să aibă copii. Maria tremura, întrebându-se cum era posibil așa ceva din moment ce ea nu se împreunase cu niciun bărbat. Desigur, ea era logodită cu Iosif, dar încă nu erau căsătoriți. Cum putea da naștere unui copil fără să aibă un soț?

Prin credință, Maria a acceptat responsabilitatea, încrezându-se în Domnul ei și în explicația îngerului. Sunt sigură că părinții ei au fost dezamăgiți când le-a spus că era însărcinată. Le crea și lor o reputație proastă. Dar Maria nu a lăsat ca rușinea  și respingerea de care urma să aibă parte în timpul sarcinii să o împiedice să fie credincioasă Domnului ei. Desigur, pentru Iosif a fost o luptă să accepte faptul că ea era însărcinată când știa că el nu avea nimic de-a face cu acest lucru! Câtă confuzie! Credincioșia lui este arătată prin faptul că a acceptat ce i-a spus îngerul și de îndată a aplicat sfaturile lui. Dumnezeu știa că aceștia doi aveau să fie cei mai buni părinți care să Îl crească pe Fiul Lui. Sunt sigură că ei s-au rugat zilnic pentru călăuzirea lui Dumnezeu ca să fie pregătiți pentru o așa responsabilitate. În timp ce Maria Îl învăța pe Isus în fiecare zi, cuvintele îngerului îi răsunau în minte și o făceau să simtă cât de important era să „reușească”. Știu că și eu, mamă tânără fiind, mă îngrijoram nu cumva să iau o hotărâre greșită în privința băieților mei, dar lăudat fie Domnul, El făgăduiește să fie întotdeauna ajutorul nostru, ne dă înțelepciunea și discernământul de care avem nevoie pentru a lua hotărâri înțelepte.

Dragostea Mariei pentru Isus era tot mai puternică în fiecare an, așa că, atunci când El a fost batjocorit, respins și într-un final ucis, durerea și pierderea ei au fost profunde. Și ea a simțit durerea Lui. Ea a încercat să înțeleagă dragostea imensă care L-a făcut pe El să Își dea viața atât de fragedă. Ea a stat la piciorul crucii, credincioasă în dragostea și angajamentul ei. În ciuda durerii Lui incredibile, Isus Și-a cinstit mama și S-a asigurat că va fi îngrijită întotdeauna. Dumnezeu face același lucru astăzi, iubind, călăuzind și cinstind mamele care Îi slujesc cu credincioșie.

autor: Louise Driver

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor