TĂRÂMUL CUIBURILOR DE PĂSĂRI

Până și pasărea își găsește o casă acolo și rândunica, un cuib unde își pune puii. (…) Ah, altarele Tale, Doamne al oștirilor, Împăratul meu și Dumnezeul meu!
Psalmii 84:3

În ultimul timp, am dormit cu fereastra de la dormitor deschisă. Ciripitul păsărelelor începe în jur de ora 5. Stau în pat, știind că am parte de ce este mai bun. Camping, dar fără cort! Aud păsările cum ciorovăiesc, deși pot să dorm înăuntru. Și vai, chiar au multe de spus: plânsul de dimineață al porumbeilor; mierla care încearcă diverse dialecte și acea pasăre țipătoare care îmi reamintește că nu toate sunetele păsărilor sunt plăcute. În zilele noastre este foarte dificil să găsești un loc fără zgomotele făcute de omenire. Sunt recunoscătoare că la ora 5 dimineața oamenii de pe strada noastră sunt într-atât de buni, încât să nu înceapă să tundă gazonul. De îndată ce primul dă tonul, zgomotul continuă până la apus.

Curând, ne vom muta și, deși în spatele blocului în care este apartamentul nostru e o pădure, una dintre arterele principale foarte aglomerate nu este departe de noi. Desigur, fiind într-un apartament, vom fi înconjurați de oameni. Mă îndoiesc că voi putea lăsa ușa deschisă pentru a auzi păsările. Viața va fi mult diferită. Privesc în jur la lucrurile pe care le-am împachetat și la cutiile îngrămădite în fiecare colț din casă, nu pot să nu fiu cuprinsă de tristețe. Foarte multe lucruri s-au schimbat pentru noi în ultimele luni. Asupra unora nu am avut niciun control și viața ne-a adus unele lucruri neașteptate. Dar Isus spune: „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru. (…) Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii” (Matei 10:29,31). Dacă lui Dumnezeu Îi pasă de aceste păsări micuțe atât de mult, încât El știe ce i se întâmplă fiecăreia, atunci oare nu Îi pasă mult mai mult de mine și de tine, de toți oamenii?

Următoarea dată când te oprești și asculți păsările ciripind, mă rog să te poți gândi la versetul de mai sus și să știi că Dumnezeu este chiar lângă tine, oriunde te-ai afla, dacă alegi să faci din altarul Său casa ta.

autor: Deidre A. Jones

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor