REMEDIUL PENTRU VENIN

Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.
Geneza 3:15

Pe 14 februarie 2014, la știri era prezentată povestea lui Jamie Coots, dresor de șerpi și totodată pastor al Bisericii Full Gospel Tabernacle din Middlesboro, Kentucky. Timp de patru luni, pastorul Coots a călătorit în diverse locuri cu un șarpe cu clopoței și a fost mușcat de acesta în timpul unui serviciu religios de la sfârșit de săptămână. El a refuzat să accepte remediul pentru veninul mortal din organism și, în cele din urmă, a murit.

Șerpii sunt niște reptile carnivore lungi și fără picioare. Sunt șirete, alunecoase și greu de observat. Unii șerpi sunt veninoși, nu toți. Cei veninoși își împroașcă veninul mortal pentru a-și ucide prada în timp ce alții se încolăcesc în jurul prăzii și o strâng pentru a o sufoca.

După creație, prima întâlnire a omului cu un șarpe a fost în Grădina Edenului. Dumnezeu i-a avertizat pe Adam și Eva să nu atingă un pom anume, dar Satana s-a deghizat într-un șarpe frumos și s-a ascuns chiar în acel pom – pomul cunoștinței binelui și răului. Eva a fost atrasă spre acel pom și Satana a scuipat veninul înșelăciunii asupra ei. Ei au fost ademeniți, au mâncat din fruct și au aruncat întreaga lume în păcat și moarte veșnică. În Geneza 3:15, Dumnezeu a rostit un blestem pentru a contracara veninul șarpelui. El urma să Îl trimită pe Fiul Lui pentru a salva omul și pentru a zdrobi capul șarpelui – Satana.

Conform cu textul din Numeri, capitolul 21, când cei din poporul Israel au ajuns la Edom au trebui să se întoarcă. Ei au murmurat și s-au plâns amarnic împotriva lui Dumnezeu și a lui Moise. Dumnezeu a trimis șerpi înfocați în tabără. Mulți au fost mușcați și au murit din cauza veninului otrăvitor. După ce poporul a strigat la Dumnezeu, El i-a spus lui Moise să facă un șarpe de aramă și să îl înalțe pe o prăjină, iar toți cei care se uitau la el erau vindecați. Acesta era singurul lor remediu.

În Ioan, capitolul 3, Isus vorbea cu liderul iudeu, Nicodim, despre Împărăția lui Dumnezeu și renașterea spirituală. Isus a explicat că tot așa cum șarpele de aramă a fost înălțat în pustiu, Fiul omului trebuia să fie înălțat pentru ca toți cei care cred să poată avea viața veșnică.

autor: Bula Rose Haughton Thompson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor