CUNOSC POVESTEA

Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul, Dumnezeul tău, va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa.
Deuteronomul 31:6

Desenele animate erau foarte grăitoare: durere de nedescris. Ele portretizau în oglinda retrovizoare a unei mașini imaginea a doi tineri stând pe o bancă în parc. Tânărul cuprindea lejer cu brațul o fată tânără. Amândoi aveau pe ei un tricou sport. A lui era un tricou verde cu echipa Broncos. Al ei era galben, cu Toronto. Sufletul mi-a fost cuprins de tristețe văzând această imagine minunată, pentru că știam povestea – povestea din spatele imaginii.

În aprilie 2018 s-au anunțat o serie de evenimente îngrozitoare în cele două provincii preferate ale mele – Saskatchewan și Ontario. În Saskatchewan, viețile a șaptesprezece tineri adulți, juniori în echipa de hochei, au fost curmate abrupt când un camion imens s-a izbit de un autobuz care ducea echipa la meci în Humboldt, Saskatchewan. Toată țara a rămas șocată la auzirea veștii.

Tocmai când începusem să ne împăcăm cu durerea și lentul proces al vindecării începuse și el, atunci am fost loviți de alte vești devastatoare. Într-o suburbie din Toronto, Ontario, peste zece persoane au fost secerate intenționat de un bărbat care conducea o dubă pe trotuar.

În tot acel carnagiu, poliția a găsit cărucioare pentru copii și scaune cu rotile. Am deplâns viețile acestor oameni nevinovați, cu vârste între trei și nouăzeci și trei de ani. Toată țara a fost înfuriată. Același sentiment m-a molipsit și pe mine. „Binecuvântează victimele, familiile lor îndurerate, răufăcătorul și toate sufletele întristate”, m-am rugat fără să îmi dau seama.

Încă meditând la evenimentele care au produs atâta neliniște, mi-am amintit de mama care ne spunea că scumpul nostru Mântuitor, Isus Hristos, a simțit o durere și mai mare – spirituală, emoțională, fizică – cu peste două mii de ani în urmă. Dar există o poveste glorioasă. Scriptura ne descoperă că Isus Hristos a îngăduit acea experiență sfâșietoare deoarece El avea în minte răscumpărarea. El plănuia să salveze fiecare om care credea în El. Isus a suferit durerea de a fi batjocorit și blasfemiile răuvoitoare ale mulțimii la Calvar pentru fiecare dintre noi. Știu că El ar fi făcut acest lucru și doar pentru un nenorocit și păcătos ca mine.

Doamne, Îți mulțumesc pentru povestea din spate, a răscumpărării!

autor: Glenda-mae Greene

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor