UN TOVARĂȘ APROPIAT

Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.
Ieremia 33:3

Stăteam întinsă în pat și mă simțeam singură – din nou. Deși același simțământ mă încercase în multe alte ocazii, de această dată parcă mi se frângea inima. Sărbătorile pascale au trecut cu greu. Școlile erau închise și fiul meu era la bunici. Mă simțeam singură. Dorința aprinsă de a avea pe cineva alături m-a făcut să analizez mai bine situația mea. Aveam treizeci și doi de ani, singură și fără un tovarăș de viață.

Discutam cu prietenele mele din cercul restrâns, și ele, la rândul lor, fiind singure, Sherina, Teena și Tiana, și le-a spus că doream să încep să mă rog serios pentru un tovarăș de viață. Am început din nou să mă rog singură și cu prietenele mele. Cu siguranță că și ele se rugau. M-am rugat specific pentru un tovarăș iubitor, temător de Dumnezeu, cineva care să mă iubească și care să îl accepte și să îl iubească pe fiul meu de nouă ani.

La început, am ezitat puțin. Îmi ziceam în sinea mea: Trebuie să Îi cer lui Dumnezeu din nou acest lucru? El a fost tăcut. Cred că doar voi aștepta ca El să îmi trimită pe cineva. Totuși, L-am căutat necontenit pe Dumnezeu în dorința mea ca El nu doar să audă, ci și să răspundă rugăciunii mele.

Într-o dimineață, am sunat-o pe Tiana și mi-am mărturisit descurajarea. Ea s-a rugat pentru mine și parcă m-am simțit puțin mai ușurată. După aceea, m-am rugat și eu și am lăsat totul în mâna lui Dumnezeu. Aceasta a fost cea mai bună decizie.

Dumnezeu a auzit rugăciunile mele și mi-a răspuns. Dar nu cu un bărbat.

Lucram de acasă, îmi pregăteam proiecțiile și planurile pentru vânzările de luna următoare. După ce am terminat toate sarcinile programate pentru acea zi, am zis să dorm puțin după-amiază. M-am întins în pat și am înălțat o rugăciune în gând. Cu adevărat Domnul mi-a răspuns. În doar câteva fracțiuni de secundă am simțit prezența lui Dumnezeu ca niciodată înainte. Nu m-am mai simțit singură sau descurajată. Știam că Dumnezeu era cu mine.

 Dumnezeu așteaptă să fie tovarășul de care ai nevoie. El îți cunoaște singurătatea și promite: „Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima” (Psalmii 37:4).

autor: Rosemary Kasandra Lucien

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor