CREDINȚA MAI PRESUS DE SIMȚĂMINTE

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape.
Isaia 55:6

Într-o seară, înainte să mă așez în pat, m-am rugat în taină lui Dumnezeu astfel: „Unde ești? De ce nu pot simți prezența Ta? Te rog, nu mă abandona!”

Versetul biblic despre a-L căuta pe Dumnezeu cât încă poate fi găsit (Isaia 55:6) rezonează în inima mea și în același timp mă sperie deoarece înseamnă că va veni un timp în care Dumnezeu chiar nu va putea fi găsit.

Biblia spune în Apocalipsa, capitolul 7, că Dumnezeu are îngeri în cele patru colțuri ale pământului și aceștia țin vânturile nenorocirii până când toți copiii lui Dumnezeu sunt sigilați. Dar, pe măsură ce se apropie momentul ca Fiul lui Dumnezeu (Isus Hristos) să revină pe pământ și să îi ia la cer pe urmașii Săi credincioși, Dumnezeu va lua cei patru îngeri ai Săi care țin vânturile. Această acțiune va duce spre un timp de strâmtorare cum nu a mai fost și care îl va afecta pe fiecare om care locuiește pe pământ. Textul din Amos 8:11,12 spune că oamenii disperați vor „căuta Cuvântul Domnului” și nu îl vor găsi.

Trebuie să fim gata și singura modalitate prin care noi, ca urmași ai lui Hristos, putem face acest lucru este să-L căutăm zilnic pe Dumnezeu, cât încă poate fi găsit. Dar în vremea când Dumnezeu încă poate fi găsit este important să punem credința mai presus de simțăminte! Simțămintele noastre sunt schimbătoare; nu ne putem bizui pe predicțiile lor închipuite. Dar ne putem bizui pe Cuvântul lui Dumnezeu. Isus Hristos făgăduiește că va fi cu noi până la sfârșitul lumii (Matei 28:20).

Când simțămintele tale îți spun că Dumnezeu te-a părăsit, alungă aceste simțăminte cu credință, concentrându-te pe versetul care spune că Dumnezeu niciodată nu te va părăsi și nu te va uita! Deși eu încă mă lupt să aleg credința înaintea simțămintelor, faptul că mă bizui pe făgăduințele lui Dumnezeu că întotdeauna va fi lângă mine mă încurajează și îmi amintește să mă încred în El, nu în ce simt.

Biblia spune în Psalmii 146:3,4 să nu îți pui încrederea în cei mari sau în fiii oamenilor, pentru că oamenii muritori nu te pot salva. Doar Isus Hristos îți poate salva viața!

A alege credința mai presus de simțăminte face diferența! Nu vrei să te încrezi în Dumnezeu?

autor: Alexis A. Goring

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor