CEL CARE POARTĂ DE GRIJĂ

Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți trebuință de ele.
Matei 6:32

În trei ocazii, Domnul a intervenit și mi-a oferit ținutele de care aveam nevoie la trei evenimente diferite din viața bisericii. Locuiam în Charlotte, Carolina de Nord, și corul bisericii urma să cânte la un program special. Toți trebuia să ne îmbrăcăm cu ceva mov. Eu nu aveam nimic mov în dulap și nu aveam niciun loc de muncă. Primeam un cec lunar cu o sumă mică pentru uz personal. Dar unde puteam găsi o ținută mov ieftină?

Într-o zi mergeam cu autobuzul și am zărit un magazin secondhand foarte cunoscut. În ziua următoare, am oprit pe la magazin și m-am uitat la haine. Am căutat raft cu raft și nici urmă de rochie mov. Mai aveam un singur raft. Am căutat și acolo și, cam pe la jumătate, am văzut o rochie mov. Mi se potrivea perfect. L-am lăudat pe Domnul – și am primit multe complimente când am purtat acea rochie. „Am primit-o cu ajutorul Domului”, le-am spus oamenilor.

A doua oară locuiam în apropiere de Atlanta, Georgia. Voiam să particip la o întrunire a femeilor și aveam nevoie o haină verde-închis. M-am rugat și apoi am mers la câteva magazine secondhand. La ultimul dintre ele, am găsit ce îmi trebuia! Am cumpărat un costum verde-închis și am mers la întrunire, din nou lăudându-L pe Domnul că mi-a purtat de grijă.

A treia oară locuiam în Arizona și cântam în cor. Pentru programul special de Ziua Femeii toți trebuiau să se îmbrace cu ceva de culoare coral. M-am uitat în dulapul meu, dar nu aveam nimic în această culoare. Văzusem haine coral, dar nu cumpărasem niciodată nimic în această culoare. Am căutat la un magazin second- hand de pe colț și mă întrebam dacă Dumnezeu îmi va purta de grijă din nou. M-am rugat și am intrat. Magazinul se golea deoarece era aproape ora închiderii. Nu a durat mult până am găsit o rochie coral. Am chiar și o poză cu mine în cor, asortată cu toți ceilalți membri ai corului.

„Și de ce vă îngrijorați de îmbrăcăminte? Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu țes; totuși vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Așa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?” (Matei 6:28-30). Domnul este bun!

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor