PERSEVERENȚA

Nu se vând oare cinci vrăbii cu doi bani? Totuși, niciuna din ele nu este uitată înaintea lui Dumnezeu. Și chiar perii din cap, toți vă sunt numărați. Deci să nu vă temeți: voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.
Luca 12:6,7

Nu am mai cultivat niciodată legume până acum, așa că am hotărât să îmi fac o grădină de legume. Am pregătit solul și am semănat semințele în tăvi. Le-am udat și am așteptat răbdătoare. După o vreme au ieșit câțiva lăstari, dar nu din toate semințele pe care le-am semănat. Am fost dezamăgită și am început să mă îngrijorez că semințele rămase poate nu vor germina. Totuși, am continuat să ud toate tăvile și, în cele din urmă, au început să răsară și celelalte. Curând a sosit vremea să mut plantele în grădină. Cele care au germinat mai târziu erau mult mai mici decât celelalte, dar le-am plantat și pe acelea, deși mă gândeam că s-ar putea să îmi irosesc timpul și energia. Totuși, am continuat să îngrijesc toate plantele: le-am hrănit, le-am udat și le-am plivit. După o vreme, nu îți mai puteai da seama de diferența dintre ele, deoarece plantele mai mici le-au ajuns din urmă pe cele mari, dând rod.

Experiența mea cu grădina de legume îmi amintește de călătoria noastră spirituală. Poate nu avem la fel de multe cunoștințe ca toți ceilalți și uneori ne descurajăm, așa cum mi s-a întâmplat mie cu plantele mai mici. Nu eram sigură că vor da rod, dar am continuat să le îngrijesc. Și ele au perseverat. Tot așa, acolo unde avem lipsuri și noi trebuie să perseverăm și să continuăm să ne hrănim din Cuvântul lui Dumnezeu ca să putem da roadele Duhului Sfânt: „dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor” (Galateni 5:22,23).

După cum în grădina mea de legume am plivit buruienile ca plantele să se poată dezvolta, tot așa trebuie să îndepărtez, cu ajutorul lui Dumnezeu, tot ce mă împiedică să trăiesc mai aproape de El. Să fim răbdători și să îi hrănim pe cei din jurul nostru care poate nu sunt atât de departe în călătoria lor creștină.

Tot așa cum am perseverat eu cu plantele mele, Dumnezeu lucrează plin de răbdare cu noi. El știe că suntem diferiți și nu vom crește în același ritm. Totuși, El ne cunoaște pe fiecare individual și a spus că până și perii capului ne sunt numărați. El ne-a dat o făgăduință minunată pentru a continua să creștem în El: „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde” (Ieremia 29:11).

autor: Jenetta Barker

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video