ÎN GRĂDINA LUI DUMNEZEU

Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.
Proverbele 31:29

Majoritatea oamenilor preferă o grădină bine planificată cu plante și flori poziționate strategic pentru a maximiza spațiul, lumina soarelui, umbra și calitatea solului. Totuși, când analizăm habitatul nostru natural descoperim că Maestrul Grădinar a proiectat grădina pământului în așa fel încât totul să aibă suficient spațiu pentru a propăși într-un tipar frumos și armonios. Fiecare o completează și aduce beneficii celeilalte, susținând în același timp și mediul înconjurător. La fel este și cu fiecare femeie. Noi suntem create în mod minunat – un buchet de umanitate în ochii lui Dumnezeu. Adesea nu ne vedem în acest fel pe noi. Dar Dumnezeu așa ne vede! El ne-a dat fiecăreia dintre noi daruri și talente care sunt unice personalității noastre.

Poate nu ești directoare într-o companie, dar, cu siguranță, tu ești stăpâna casei tale. Poate nu vei fi niciodată chirurgul-șef al spitalului local, dar, cu siguranță, ești medicul de serviciu al copiilor tăi. Nimeni nu le poate calma durerea de stomac, nu le îngrijește genunchii juliți, nu le șterge ochii înlăcrimați sau le vindecă eul rănit la fel de repede și de bine ca o mamă iubitoare. Poate că nu ești profesoară la o universitate prestigioasă, dar tu ești prima și cea mai bună profesoară pe care o va avea copilul vreodată. Poate nu ești un predicator dinamic, vorbind în fața unei mulțimi de oameni, dar tu ești cel mai bun exemplu al dragostei lui Dumnezeu pe care îl va vedea copilul tău.

În grădina lui Dumnezeu sunt femei de toate culorile, mărimile, formele, înălțimile, femei talentate și frumoase. În grădina noastră avem plante înalte și masive, pitice și trainice, care te orbesc cu frumusețea și splendoarea lor. Fiecare contribuie la efectul total al unei grădini frumoase. În societate sunt femei care excelează în a conduce țări, guverne, întreprinderi, laboratoare de cercetare, medicină, politică, drept, tehnologia și sistemul bancar. Toate își aduc contribuția cu talentele, înțelepciunea și expertiza date lor de Dumnezeu pentru a face acest pământ să fie un loc mai bun.

Noi trebuie să facem tot ce putem pentru a încuraja și susține fetele și femeile din casa noastră, biserica noastră și comunitatea noastră să fie cea mai bună variantă a lor. Să le reamintim că ele sunt cu adevărat „o frumusețe rară” în grădina lui Dumnezeu! 

autor: Avis Mae Rodney

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video