EL OBSERVĂ

Deci să nu vă temeți; voi sunteți mai de preț decât multe vrăbii.
Matei 10:31

De obicei, vrăbiuța este o pasăre mică și puternică. Pentru mine este un simbol al bucuriei, simplității, creativității și prieteniei. Vrăbiile îmi liniștesc sufletul atunci când stau pe scaunul meu și le privesc de pe verandă, urmărindu-le cum se hrănesc, scoțând sunetele lor specifice.

Astăzi, am văzut o vrăbiuță stând lângă casa noastră, părea că nu poate zbura. Văzând-o în acea stare, mi s-a făcut milă de ea. De ce stătea acolo? Ridică-te, Nancy, mi-am spus în sinea mea. Du-te și vezi ce problemă are pasărea. Mă apropiam tot mai mult de pasăre, dar ea nu își lua zborul. Am întins mâna și am luat-o cu blândețe. Îmi era teamă că avea să moară. Ce puteam face pentru această mică pasăre muribundă?

Am dus-o înăuntru și am încercat să îi dau niște apă, dar vrăbiuța nu voia nici să se atingă de apă. Am stat lângă ea încercând să o încălzesc în mâna mea și i-am mângâiat capul mic și scump, vorbindu-i cu duioșie. După câteva clipe, mica vrăbiuță și-a dat ultima suflare și a murit chiar în palma mea. În ochii mei au apărut lacrimile. Ah, cât îmi doream să pot salva mica pasăre!

Atunci mi-am amintit de textul din Matei 10:29: „Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuși, niciuna din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.”

Dacă Tatăl nostru din ceruri poate vedea o vrăbiuță, oare nu ne vede El pe noi când cădem? Te-ai gândit vreodată cât de des ne ține Domnul în palmele Sale? Sau de câte ori plânge alături de noi? Câte dintre noi am fost rănite, speriate, trădate, deoarece lumea din jurul nostru pare să vrea doar să ne rănească?

Sper că i-am oferit o oarecare mângâiere micuței vrăbii atunci când am stat cu ea și sper că în viitor, atunci când voi observa oameni care suferă în lumea aceasta, voi încerca să îi mângâi. Trebuie să îmi amintesc că Dumnezeu mi-a cerut să îi mângâi și să îi ajut pe semeni.

Iată ce aș vrea să îți spun: Apelează la Dumnezeul nostru iubitor. El este Cel care ne iubește necondiționat, chiar dacă noi nu merităm. El nu doar că observă, dar Lui Îi pasă suficient de mult, încât să vrea să ne salveze. Doar prin Fiul Lui, Isus, putem avea viața veșnică.

Dragile mele prietene, să nu vă temeți, pentru că Dumnezeu nu doar că observă – El este cu noi.

autor: Nancy A. Mack

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor