SENTINȚĂ DE MOARTE

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
Romani 6:23

Recent, am simțit o înrăutățire a stării mele de sănătate din cauza mai multor boli, unele autoimune, unele neurologice și altele genetice. De curând, am primit diagnostice noi pentru simptome pe care le-am avut încă din copilărie, lucru care îmi aduce ușurare, deși boala în sine este incurabilă. Cel puțin am niște răspunsuri. Cercetând despre fiecare dintre problemele cu care mă lupt zilnic, am descoperit trei aspecte comune pentru toate: AVC, infarct și moarte subită. Pare a fi o sentință de moarte! În special pentru că deja am suferit câteva „mini-AVC-uri” și am deja probleme la inimă.

Sunt sigură că multe dintre cititoare știu despre ce vorbesc, deoarece durerea cronică, boala autoimună, cancerul sau oricare dintre bolile care năpăstuiesc societatea modernă te pot afecta și pe tine chiar în acest moment. Unele dintre aceste boli pot fi vindecate; altele pot fi tratate sau ținute sub control cu ajutorul unui stil de viață/alimentație mai bună sau medicamente, și altele progresează fără să existe un tratament sau remediu cunoscut sau disponibil. Pentru cei care trăiesc cu această realitate pare o sentință de moarte și uneori poate fi descurajator.

Dar știai că toți suntem sub pedeapsa morții? Ai citit bine! Diferența dintre boala noastră pământească și această sentință de moarte este îndoită, deoarece această sentință de moarte este veșnică, dar există și un remediu! Textul din Romani 6:23 spune: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” Slavă Domnului, acest verset nu doar că ne reamintește că suntem sub sentința morții din cauza păcatelor noastre, dar ne oferă și speranță! Există un tratament și un remediu pentru această sentință de moarte – acest remediu este Isus, Domnul și Mântuitorul nostru!

Indiferent prin ce treci, dragă cititoare, sentința de moarte din această viață este temporară. Această lume va trece într-o zi, curând, și problemele, și bolile noastre pământești se vor sfârși. Provocările cu care se confruntă mulți în fiecare zi în privința sănătății, a finanțelor, căsniciei etc. se vor sfârși când Isus va reveni. Să-L alegem pe Isus și să Îi permitem să ne curețe de păcat și să îndepărteze de la noi sentința de moarte veșnică.

autor: Samantha Nelson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor