HARUL LUI DUMNEZEU – partea 2

Îmi ungi capul cu untdelemn.
Psalmii 23:5

Într-una din cele două vizite lunare pe care le facem la centrul de îngrijire SIDA, am observat un pacient necunoscut așezat chiar la intrare. Pielea îi era presărată cu răni. El nu părea la fel de bolnav și slab ca toți ceilalți pacienți, dar crustele de pe brațele și picioarele lui mi-au dat fiori.

„Nu îi voi face masaj”, am hotărât eu. „Îi voi lăsa pe ceilalți.” Crezând (și bucuroasă în gândul meu) că alți doisprezece îl puteau ajuta, am căutat o ramură a secției care avea cele mai mici șanse să fie opțiunea aleasă de el și am început să le fac masaj celor bolnavi.

Am terminat cu un pacient și mă pregăteam pentru următoarea persoană la masaj. Când m-am întors, în fața mea era chiar omul pe care îl observasem la intrare. De cât timp stătea acolo, nu știu.

– Vreau un masaj, mi-a spus el.

Vorbea limba engleză! Ceilalți pacienți de pe secție cu greu puteau spune ceva în engleză. Nu se putea să fi înțeles greșit.

– Vreți să vă fac masaj? am repetat eu și am zâmbit pentru a-mi ascunde mirarea și necredința.

De ce eu? Unde erau ceilalți?

– Da.

Apoi s-a așezat pe patul din apropierea mea.

Începând de la cap, am pus câteva picături de ulei pe scalp și am masat. Dar pe brațe, pe spate și pe picioare am turnat ulei. Pielea uscată parcă absorbea totul. Am mai pus ulei și am frecționat ușor pentru a pătrunde în piele. Nu după mult timp, pielea uscată a început să se decojească. Mai mult ulei. Se strângea țesut mort pe cearșaf, așa că l-am luat și l-am aruncat în coșul din apropiere. Lucram în liniște, rugându-mă, în timp ce el îmi urmărea fiecare mișcare fără să spună vreun cuvânt.

La următoarea noastră vizită eram nerăbdătoare să văd cum mai era pacientul nostru, dar în patul lui era acum un alt pacient. Am trecut prin toată secția, dar nu l-am găsit. Până astăzi, am rămas cu o întrebare: De ce, dintre toți cei zece din grup, el a venit la mine? Îmi cunoștea gândurile? Nu voi ști niciodată. Dar în minutele în care i-am făcut masaj eu am câștigat o biruință. Acea zi m-a învățat mai multe lecții, una dintre ele este următoarea: „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13), căci Domnul m-a ajutat să fac o faptă pe care nu aș fi fost în stare să o fac singură, o lucrare pe care o detestam.

autor: Bienvisa Ladion Nebres

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor