CE AI ÎN MÂNĂ

Domnul i-a zis: „Ce ai în mână?”
Exodul 4:2

Frica este o armă care paralizează. Așa cum citim în Exodul, capitolul 4, Dumnezeu l-a chemat pe Moise să conducă poporul Israel din robie și experiența lui este un exemplu clasic care ne arată că trebuie să folosim ce avem. Când Dumnezeu l-a chemat pe Moise să fie purtătorul Său de cuvânt la curtea faraonului, el a simțit că avea mâinile goale și era cu totul nepregătit. Îmi pot imagina confuzia și teama lui că nu era potrivit, atât din punct de vedere social, dar și politic. Dar Dumnezeu, care poate lupta în orice război cu cele mai rudimentare lucruri, i-a reamintit că și toiagul pe care îl avea în mână putea fi un instrument prin care să fie făcute minuni.

La fel ca Moise, și eu știam că nu eram persoana potrivită pentru puzderia de provocări cu care aveam să mă confrunt în educarea copiilor mei, fără o sursă foarte bună de venit. Nu aveam o slujbă bine plătită, așa că am început să vând haine secondhand – situație în care adesea am fost biruită de teamă și rușine. Într-o seară, mi-am dat seama că dacă Dumnezeu nu făcea o minune, ziua următoarea nu vom avea mâncare, nici măcar ceva din care să le fac câte un pachețel copiilor pentru școală. Era dezolant să îi privești și să nu le îndeplinești nevoile lor fizice de bază – hrana! Soțul meu se străduia să supraviețuiască în alt oraș, iar mașina noastră veche și uzată era la mine. Dintr-odată, mi-a venit un gând în minte: Folosește mașina din parcare pe post de taxi. Niciodată înainte nu am mai făcut acest lucru; mai mult, circulația era una haotică pentru o mașină veche, care mă putea lăsa când îmi era lumea mai dragă. Plină de curaj, m-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu să mă protejeze.

Avându-l pe cumnatul meu adolescent ca ghid și bodyguard, am pornit din satul Okoba spre Ikeja, Lagos, și ne-am mai întors acasă doar după miezul nopții, având în buzunar suficienți bani pentru ziua următoare: 50N – mai puțin de  1 dolar! Aceasta era o realizare modestă. Dumnezeu ne-a protejat pe noi și mașina de drumuri rele și de toată agitația care era peste tot în jurul nostru. El a folosit un instrument vechi și uzat, trecut cu vederea, pe care îl aveam, pentru a înfăptui o minune și pentru a pune hrană pe masă celor șase membri ai familiei. Uneori, nu ne dăm seama de valoarea lucrurilor pe care le avem în mână până când nu suntem într-o situație extremă.

Într-adevăr, „îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El și-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7).

autor: Ekele P. Ukegbu-Nwankwo

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor