EL ESTE LA CONDUCERE

Căci gândurile mele nu sunt gândurile voastre, nici căile voastre, căile mele, zice Domnul. Ci cât sunt de sus cerurile faţă de  pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile voastre şi  gândurile Mele faţă de gândurile voastre.
Isaia 55:8,9

În momentul în care scriu acest devoțional, o mare parte a lumii este afectată de restricțiile impuse de guvern referitoare la activități și la izolarea fizică din cauza COVID-19.

Pandemia i-a făcut pe mulți să se întrebe ce rol are Dumnezeu în toate aceste evenimente. Mulți spun că ei știu exact de ce se întâmplă aceste lucruri și dau prognosticuri cu privire la sfârșitul lumii. Înțeleg toate discuțiile. Au fost momente în care și eu m-am întrebat de ce îngăduie Dumnezeu să trecem prin această situație. Nu doar din cauza restricțiilor fizice, ci și a impactului acestora asupra atâtor oameni, deoarece multe afaceri au falimentat și milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă și sursele de venit.

M-am rugat și I-am cerut lui Dumnezeu să oprească acest virus, la fel au făcut mulți oameni de pe tot pământul, și totuși, în fiecare zi, tot mai mulți oameni sunt infectați și unii chiar mor. Este ușor să credem că Dumnezeu nu este interesat de tot ce se întâmplă aici jos, pe pământ. Când îmi vin în minte astfel de gânduri, trebuie să găsesc o cale de a-mi le redirecționa spre calea cea bună.

Încerc să găsesc toate ocaziile în care Dumnezeu mi-a arătat că Îi pasă de ce se întâmplă cu mine. Fiecare dintre noi ne putem gândi la momentele în care Dumnezeu a intervenit în lucrurile mărunte din viața noastră. Fie că ți-ai găsit cheile rătăcite cine știe pe unde sau că cineva te-a sunat chiar când aveai nevoie să auzi exact ce voia să îți spună acea persoană. O cunoștință de-a mea a ajuns ca ultimii ei bani să fie douăzeci de dolari, pentru că nu a mai putut lucra din cauza restricțiilor impuse în pandemie. Din întâmplare a văzut o vecină care i-a spus, păstrând totuși distanța de siguranță, că i-a lăsat un cadou în cutia poștală. Când a luat plicul din cutia poștală, prietena mea a găsit în plic o mie de dolari.

Dumnezeu lucrează în mod tainic. El nu răspunde întotdeauna rugăciunilor noastre așa cum ne așteptăm. Totuși, El întotdeauna ne poartă de grijă și este la cârmă.

autor: Jean Arthur

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor