MOȘTENIRI DE FAMILIE

Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă.
Filipeni 4:12

Am crescut într-o eră în care, ca fetiță, așteptam cu nerăbdare momentul în care aveam să moștenesc prețioasele suveniruri de familie. Fiind cea mai mare dintre fete, știam că, într-o zi, urma să primesc vasele din sticlă ale bunicii sau vazele aniversare ale mamei sau poate vesela din porțelan a străbunicii mele. Aceasta era o tradiție care însemna că anumite piese ale familiei, obținute de obicei cu mari sacrificii și costuri, urmau să fie îngrijite din generație în generație.

Așa cum m-am așteptat, am primit partea mea din aceste articole de colecție și m-am bucurat de ele mulți ani. Dar, recent, am descoperit ceva care m-a tulburat.

Nimeni nu mai vrea lucrurile mele de valoare.

Se pare că stilurile s-au schimbat. Vasele prețioase din sticlă au ajuns doar să ocupe spațiul, așa îmi spun copiii, și, oricum, la ce le mai poți utiliza din moment ce nu le poți folosi la cuptorul cu microunde? Și nu poți pune vesela străbunicii în mașina de spălat vase. Inima mi s-a frânt.

Așa că, dacă ei nu vor aceste lucruri, ce amintiri le pot transmite eu din generația mea și a celor de dinaintea mea? Ce lucruri de valoare am care să nu fie în dulapul pentru porțelanuri?

Ce trebuie noi să le transmitem sunt experiențele de viață pe care să le împărtășim cu ei în mod deschis, în special modul în care vedem mâna lui Dumnezeu la lucru în viața noastră – cum am reușit să trecem peste încercări tulburătoare prin încrederea noastră în Isus – lucruri despre care probabil că nu am vorbit până acum. Ca adulți, ei pot înțelege și pot aprecia mai bine călătoria de viață a părinților lor. Au și ei parte de încercările lor în viață. Și dacă le spunem cum am reușit să trecem noi peste piedici și întristări, cu ajutorul lui Dumnezeu, acest lucru le poate oferi putere și curaj pentru astăzi, dar și pentru viitor.

Poate dacă le împărtășim momentele noastre de slăbiciune și, în unele cazuri, întristarea sau experiențele dureroase, acestea pot fi mai valoroase pentru ei decât vasele din sticlă, mai durabile decât vesela din porțelan – le transmitem o sursă de tărie copiilor noștri adulți.

autor: Linda Nottingham

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor