UNDE ESTE INIMA MEA – partea 2

Căci el (Avraam) aștepta cetatea care are temelii, al cărei arhitect și constructor este Dumnezeu.
Evrei 11:10 – NTR

La vârsta de doisprezece ani, am hotărât să caut casa lui Dumnezeu după ce am descoperit în Biblie cuvintele care mi-au schimbat viața: „Noi știm că toate lucrează împreună spre binele celor ce‑L iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).

În timp am aflat că Isus S-a născut ca prunc, la maturitate a murit pe cruce și a înviat, ieșind dintr-un mormânt care nu Îl putea ține. În mintea mea aveam întrebări. Căutam răspunsuri.

O căutare de șase ani m-a condus în cele din urmă la studii biblice, la sugestia prietenului meu. Înainte de acel moment, niciuna dintre multele biserici pe care le-am vizitat nu mi-a oferit studii ale Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu. Aceste studii m-au ajutat să înțeleg mai bine de ce Isus a venit de bună voie să moară pentru mine – și pentru fiecare om de pe pământ, în ciuda faptului că unii aleg să nu accepte darul Său. Am descoperit că Tatăl lui Isus este și Tatăl meu și că dorul meu după o casă în ceruri este lucrarea Duhului Sfânt în inima mea. Apoi, am înțeles restul versetului din Romani 8:28: „… al celor ce sunt chemați potrivit cu planul Său”.

Deja tânărul care îmi spusese că studiile biblice aveau să răspundă tuturor întrebărilor mele despre Dumnezeu m-a cerut în căsătorie. Ne-am întemeiat o familie, având un plan pentru casă și familie – nu doar pe acest pământ, ci și în ceruri și pe pământul făcut nou. În cartea Căminul adventist, Ellen G. White scrie: „Dumnezeu dorește ca familiile noastre să fie simboluri ale familiei cerești”(p. 17). Având în minte o casă veșnică, am descoperit că ideea lui Dumnezeu despre cămin nu se limitează doar la viața de pe pământ, ci trece și în veșnicie. Am mai descoperit că un cămin înseamnă toți cei răscumpărați de pe pământ, familia lui Dumnezeu. Cei care vor locui împreună se vor închina lui Dumnezeu, își vor purta de grijă unii altora.

Pentru mine, căminul e acolo unde este și inima. Această afirmație înseamnă mai mult decât doar niște cuvinte frumoase. Este o călătorie împreună cu Isus.

Aștept cu nerăbdare să intru în căminul ceresc, unde este inima mea.

autor: Betty Kossick

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor