Mulțumitoare

Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.
(1 Tesaloniceni 5:18)

Fără îndoială că anul 2020 va fi un an greu de uitat, chiar dacă mulți dintre noi vom încerca să îl uităm. Astăzi este 2 mai și atât de multe lucruri s-au întâmplat în cele patru luni care au trecut de când a venit pandemia peste noi. Am văzut o glumă în social media întrebând dacă am putea să ne întoarcem în 2019 și să facem o resetare. Cei care citesc asta și se descurcă cu tehnologia știu exact la ce mă refer. Pentru cei care nu știu, înseamnă să începem din nou. Din păcate pentru noi, muritorii, nu există vreo posibilitate de resetare sau de a începe din nou viața aceasta. Întotdeauna vom merge înainte și niciodată înapoi, indiferent de lucrurile pe care le avem înainte. Putem spera cel mult la o schimbare a cursului vieții dacă ni se oferă această opțiune.

Uneori este dificil să fim recunoscători când timpurile sunt grele așa cum au fost în ultima vreme. Oamenii și-au pierdut slujbele. A fost nevoie să stea izolați în casă săptămâni întregi. În multe gospodării a fost o lipsă vizibilă de alimente. Pentru ce am putea fi mulțumitori? Totuși, te provoc astăzi să enumeri cel puțin cinci lucruri pentru care ești recunoscătoare. Uite care este lista mea:

În primul rând sunt recunoscătoare pentru viață. Încă sunt aici, deasupra pământului, în ciuda riscurilor și a expunerii de care am parte zilnic. Unele părți din corp mă dor, dar încă mă pot mișca.

În al doilea rând, am o familie iubitoare care mă sprijină. Chiar dacă la momentul actual ne aflăm la distanță unii de alții, iar viitorul este nesigur, încă simt dragostea și sprijinul lor de la kilometri depărtare.

Apoi sunt mulțumitoare pentru echipamentul de protecție personală pe care îl am în serviciul meu de asistentă. Atât de mulți lucrători din linia întâi în țara mea și în alte locuri sunt expuși unui risc mare pentru că nu au echipamentul protector de care au nevoie ca să lucreze în timpul acestei pandemii.

În al patrulea rând sunt recunoscătoare pentru serviciu și pentru că încă pot să am un venit, chiar dacă slujba mea îmi aduce multă anxietate și mult stres.

În ultimul rând sunt recunoscătoare că fiul meu a terminat liceul anul trecut și nu anul acesta, chiar dacă știu că Dumnezeu ne-ar fi ajutat, așa cum face pentru mulți elevi și familiile lor. Recunosc că a fost destul de provocator să compilez această listă, dar, cu cât ne concentrăm mai mult asupra lucrurilor pozitive din viețile noastre, cu atât mai mult vom reuși să Îi mulțumim lui Dumnezeu chiar și pentru lucrurile care nu par așa de minunate.

autor: Raylene McKenzie Ross

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video