LUCRAREA CU ȘERVEȚELE

Nimicește moartea pe vecie: Domnul Dumnezeu șterge lacrimile de pe toate fețele și îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului Său; da, Domnul a vorbit.
Isaia 25:8

Eu stăteam tremurând împreună cu Susan pe poteca din fața casei în timp ce soții noștri vorbeau cu pompierii care se pregăteau să plece. Avea să ne ia săptămâni întregi să curățăm urmele lăsate de apă și de fumul provenit de la focul de dimineață. Lacrimile și-au spălat calea pe fața murdară a lui Susan.

Când am răspuns la telefon, am auzit un suspin. Îl auzisem de suficiente ori pentru a-mi da seama al cui era. Joan avea probleme maritale din nou. Am ascultat și mi-am dat seama că această lume are un râu nesecat de lacrimi.

Pe dulap aveam o cutie de șervețele cu flori pe ea. Șervețele. Oferisem atât de multe în ultimul timp din cauza lacrimilor – lacrimi de bucurie, lacrimi de tristețe, lacrimi de frustrare și lacrimi în urma dezastrului.

Oamenii sunt implicați în diverse părți ale lucrării: prin cântare, la TV, la radio etc. Oare lucrarea mea să fie chiar „lucrarea cu șervețele”? m-am întrebat. Cu cât meditam mai mult la acest lucru îmi dădeam seama că mi se potrivește.

Putem vedea lacrimi în Biblie de la începutul ei până la sfârșit. Eva a vărsat lacrimi la moartea lui Abel. David a plâns după Absalom. Isus a plâns pentru Ierusalim și tot așa. Fiecare seminție, fiecare cultură are lacrimi. Evident, Creatorul nostru ne-a înzestrat cu capacitatea de a plânge. Traumele emoționale ale vieții cer de la noi o valvă naturală de siguranță: lacrimile.

În lucrarea cu șervețele este absolut necesar să îți pese ca să asculți, nu doar cu urechile, ci și cu inima. Trebuie să fii sensibil. Unii oameni chiar au atât de mare încredere, încât îți spun secretele lor. Este nevoie să fii dispus să fii deranjat și să ți se dea peste cap planurile. Concluzia este că Isus nu ne-a spus să schimbăm oamenii, ci să îi iubim ascultându-i și îngrijindu-i. Poți oferi un șervețel în persoană sau virtual, trimițând o îmbrățișare sau dând un telefon.

Dumnezeu va șterge într-o zi toate lacrimile de tristețe. Dar, până atunci, cu toții putem să ne gândim la lucrarea cu șervețele, ascultându-i plini de iubire pe cei care au nevoie să le fie șterse lacrimile de pe acest pământ.

autor: Marybeth Gessele

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor