O FAPTĂ PLINĂ DE DRAGOSTE

Când l-a văzut, i s-a făcut milă de el.
Luca 10:33

Mulți cunoaștem povestea despre samariteanul milos. Isus a spus-o sub formă de pildă pentru a ilustra compasiunea și bunătatea pe care trebuie să le avem față de toți oamenii. Am văzut DVD-uri și cărți de povestiri pentru copii în care este ilustrat cel jefuit, rănit și lăsat să moară. Această relatare întotdeauna și-a lăsat amprenta asupra nepotului meu, Kyle, care a învățat destul de repede că bunătatea samariteanului milos era exact ceea ce aștepta Isus de la el.

Drumul dintre Ierusalim și Ierihon are aproximativ douăzeci și cinci de kilometri prin locuri accidentate, oferind un loc de ascuns oricui avea intenția să atace și să jefuiască călătorii care treceau. Cred că era o experiență foarte înspăimântătoare să fii atacat dintr-odată, jefuit și abandonat plin de răni pe marginea drumului.

Ni se spune că pe acolo a trecut un preot și mai apoi, și un levit. Niciunul dintre ei nu a vrut să se aplece la sărmanul om, totuși a venit un samaritean și a oprit, i s-a făcut milă de el. Bunătatea lui de a-l ajuta pe acest bărbat care suferea și a-l duce într-un loc sigur l-a salvat. Motivul pentru care m-am gândit din nou la această povestire acum este pentru că, zilele trecute, am văzut ceva ce nu voi uita niciodată. Focul a produs pagube importante casei unei familii din suburbia unde locuiesc eu. Au fost chemate serviciile de urgență, fiind prezenți pompieri și ambulanțe.

Locatarii casei priveau, foarte tulburați și, pe lângă toată durerea de a-și vedea casa arzând, frumosul lor câine Husky încă era blocat înăuntru. Nu li s-a permis să se apropie de casă, dar unul dintre pompieri a spart o fereastră, unde focul încă nu ajunsese, și a mers să vadă dacă poate găsi câinele. La scurt timp după aceea s-a întors cu câinele inconștient, îl găsise sub un pat. Medicii prezenți la locul tragediei s-au grăbit spre câine, resuscitându-l și oferindu-i oxigen, apoi, spre uimirea mea, câinele a fost pus pe targă, i s-a pus centura, masca de oxigen și a fost urcat în ambulanță pentru a fi dus de urgență la veterinar. La știri s-a anunțat după aceea că acest câine a supraviețuit. Ce faptă de omenie față de acest câine!

Există multe relatări despre fapte de bunătate făcute de cei din jurul nostru. Dumnezeu să le binecuvânteze pe toate. Încă mai sunt samariteni miloși prin preajmă? Da, și lucrează chiar pentru creaturile lui Dumnezeu.

autor: Lyn Welk-Sandy

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor