O, CE DRAGOSTE!

Cine ne va despărți de dragostea lui Cristos? Necazul sau strâmtorarea sau persecuția sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau pericolul sau sabia? (…) Însă, în toate aceste lucruri, suntem mai mult decât învingători prin Cel Care ne‑a iubit. Căci sunt convins că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici conducătorii, nici lucrurile prezente, nici cele viitoare, nici puterile, nici înălțimea, nici adâncimea, nicio altă creație nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Cristos Isus, Domnul nostru!
Romani 8:35,37-39 – NTR

Ce cuvinte incredibil de puternice! Ai citit vreodată un anume verset de mai multe ori, dar, dintr-odată, ai citit cuvintele și au avut un impact atât de profund, încât te-ai oprit și le-ai recitit, meditând în tăcere la mesaj?

Ei bine, asta mi s-a întâmplat mie recent. Scriptura a lăsat o impresie atât de profundă în inima mea, încât am citit pasajele din nou și din nou. Atunci au căpătat o semnificație nouă față de ocaziile precedente în care le-am citit. Poate pentru că treceam prin experiențe provocatoare și aveam nevoie de cuvintele acelea de asigurare că orice mi s-ar întâmpla, sau prin orice momente furtunoase aș trece, Dumnezeu mă acoperă și nimic nu mă poate despărți de dragostea Sa nemăsurată. Cât de frumos! De îndată am simțit că o povară mi-a fost luată și fața mi s-a schimbat. Am început să fredonez imnul preferat.

Vă pot spune din experiență că se pot întâmpla lucruri rele și îți pot zgudui credința în Dumnezeu. Uneori poate îți va fi greu să crezi că este adevărat. Alteori poate El nu va veni întotdeauna în ajutorul tău de îndată ce viața te doboară la pământ și noi începem să ne plângem, să avem îndoieli, să disperăm, să ne descurajăm și să întrebăm: „De ce eu?” și chiar să ne pierdem credința. Sau poate că El va folosi aceste situații provocatoare ca să îți testeze credința sau pentru a ne da o experiență despre care să le vorbim altora pentru a-i încuraja pe tovarășii noștri de călătorie de pe drumul vieții și pentru a le spune că Dumnezeu este adevărat, că se pot încrede în El. El niciodată nu dă greș.

Am trecut și eu prin asta și Dumnezeu m-a susținut chiar și atunci când am fost în afara voii Sale. Nu este un secret că El poate face orice. Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că sunt mai mult decât o biruitoare, sunt victorioasă! O mărturie vie a faptului că El este adevărat și că El ne iubește atât de mult, că întotdeauna ne ajută. Nimic, dar nimic nu ne poate despărți de dragostea Sa nemăsurată!

autor: Shirley C. Iheanancho

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video