PRÂNZ CU CINEVA DRAG

Domnul să facă să crească și să se reverse dragostea voastră unii față de alții.
1 Tesaloniceni 3:12

Îți poți pune haina lângă mine, a spus Derion entuziasmat.

Era „Prânz cu cineva drag” la clasa întâi a nepotului meu, o zi pe care am așteptat-o cu nerăbdare, știind că legătura noastră de familie va deveni și mai puternică.

— Vrei să vezi tarantula? Și aici, în colțul de știință, este o falcă de rechin.

Mătușa Rochelle a făcut o poză în timp ce bebe Cherise le-a zâmbit tuturor.

— Aici este banca mea, a exclamat Derion. Vă aduc scaune.

 Eu și Rochelle ne-am zâmbit în timp ce ne așezam, genunchii fiind foarte aproape de urechi. Apoi, am mâncat sendvișurile pregătite și ne-am gândit la faptul că mama, tata și surioara de patru ani s-au bucurat să fie „cei dragi” la începutul lunii. I-am privit pe adulții așezați pe podea, înconjurați de o ceată de copii. Persoane cu păr alb discutau cu învățătoarea.

— Acela este unchiul lui Mel, împarte prăjiturele, a explicat Derion, și doamna cu pizza cu brânză este dădaca lui Shanna.

„Prânz cu cineva drag” – ce idee genială. Nu „O masă cu mama și tata”. Mama și tata poate nu reușesc să își ia liber de la lucru, dar mulți dintre cei dragi au putut fi prezenți în acea zi de februarie.

— Hey, Derion, le-ai arătat lucrurile tale? a întrebat băiatul de la banca alăturată.

El, spre deosebire de restul copiilor, stătea singur.

— Vreți să vedeți liniarul meu?

 Eu și Rochelle am dat din cap entuziaste. I-am admirat liniarul și acum așteptam să vedem și creioanele, dar Derion și-a concentrat atenția spre altceva.

— El este Harley, a explicat Derion. Este prietenul meu. Ah, uite că vine doamna cu camera!

 Știam despre strângerea de fonduri și plănuisem să cumpăr o poză pentru a ne aminti de această zi specială în familie. Am luat bebelușul, mi-am pus brațul în jurul lui Derion și m-am aplecat spre Rochelle, astfel încât toți patru să încăpem în poză.

— Hey, Harley, a spus Derion. Bunica ta nu a venit azi. Haide să faci poză cu noi!

 Ne-am apropiat și mai mult unii de alții. Cercul dragostei s-a extins: Derion, bunica, sora, mătușa și un prieten. Cu siguranță acesta a fost „Prânz cu cineva drag”. Am fost binecuvântată să particip în acea zi de februarie, dar Derion, având capacitatea de a-i include și pe ceilalți, servea prânzul cu cei dragi în fiecare zi.

autor: Denise Dick Herr

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor