GÂNDURILE SUNT PUTERNICE

Fiindcă așa cum gândește în inima lui, așa este el.
Proverbele 23:7 – Fidela

Scriptura este adevărată și eu am experimentat acest lucru în mod profund. Într-o oarecare măsură sunt o fire melancolică și îmi este foarte ușor să nutresc gânduri negative. Parcă stă în natura mea să fac asta.

Soțul meu a pornit autorulota noastră pentru a merge să o alimenteze cu combustibil și GPL. Plecase de mai puțin de un minut când m-a sunat, rugându-mă să îi caut portofelul și să i-l duc până la baza dealului de pe strada noastră. Parcă instantaneu mintea mi-a fost invadată de multe gânduri: Ah, iar începem. De ce și-a uitat portofelul? Acum voi întârzia și eu.

Dar lăudat fie Domnul, El a început să îmi liniștească gândurile și mi-a reamintit de o idee prețioasă: „De ce nu te gândești la cât de binecuvântată ești să îți poți ajuta soțul? Ai privilegiul de a-i fi de ajutor.”

Știți, în doar câteva secunde după ce am început să mă gândesc cât de binecuvântată sunt să îmi pot ajuta soțul, în mintea mea a încolțit bucuria și am fost entuziasmată să răspund nevoii lui. Când am ajuns la baza dealului unde mă aștepta soțul meu răbdător, l-am întâmpinat cu un zâmbet.

Este uimitor! Folosind puterea gândurilor mele am reușit să îmi schimb perspectiva asupra lucrurilor. Acest lucru îmi reamintește de o experiență pe care am auzit-o la radio. Femeia care vorbea a spus că era în punctul în care dorea să pună capăt căsniciei ei. Ea era supărată pe soțul ei și pe relația lor. Era pregătită să renunțe. Apoi, Domnul i-a sugerat să își întâmpine soțul cu un „Te iubesc!” de fiecare dată când se întorcea acasă de la lucru. Plină de oroare, ea i-a spus cu îndrăzneală lui Dumnezeu că nu putea face acest lucru. Nu putea doar să rostească acele cuvinte în gând fără să le spună cu glas tare?

Așa că a început să se gândească la aceste cuvinte. De fiecare dată când soțul ei se întorcea de la lucru, ea se gândea în sinea ei: Te iubesc! Știți ce s-a întâmplat? Au trecut zile și apoi săptămâni și simțămintele ei au început să se potrivească cu gândurile ei, apoi a rostit cu glas tare cuvintele și le-a spus din toată inima. În prezent este fericită în căsnicia ei și relatează această experiență și altora.

Există vreo persoană în viața ta care te deranjează? Poate este un coleg de lucru, un membru din familie sau cineva de la biserică. Cere-I lui Isus să îți dea gânduri frumoase față de acea persoană și vezi ce se întâmplă. Vrei să accepți această provocare?

autor: Valerie Hamel Morikone

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor