MI-A REAMINTIT CALENDARUL

Am fost tânăr și am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmașii lui cerșindu-și pâinea.
Psalmii 37:25

Cam la opt ani după ce am început să dau zecime, Domnul mi-a demonstrat, dramatic, că El Își împlinește cuvântul la literă. Pasajul din Maleahi 3:10,11 proclamă pentru cei credincioși în zeciuieli făgăduința lui Dumnezeu de a revărsa din ferestrele cerului binecuvântări dincolo de capacitatea omului de a primi. Iată cum s-a întâmplat acest lucru în una dintre cele mai memorabile întâlniri ale familiei mele cu Dumnezeu în urmă cu mulți ani.

Am pornit în oraș pentru cei optzeci de dolari primiți sub formă de tichete alimentare, dar, înainte de a mă întoarce acasă, am oprit pe la o bibliotecă să mă uit la reviste. În timp ce îmi puneam haina și geanta în cuier, o voce interioară mi-a spus să mă gândesc de două ori la ce făceam, dar eu am ignorat și am pornit spre o masă, cufundându-mă rapid în reviste. Mai târziu, când m-am întors după haină și geantă, am avut senzația vagă că ceva nu era în regulă, dar le-am luat și am pornit spre casă. Doar după aceea am descoperit ce nu era în regulă: am fost jefuită! Bonificația noastră pentru alimente pentru luna următoare dispăruse. Trei persoane de hrănit și încă patru săptămâni până la următoarele bonuri. În mine s-a dat o luptă – mânie față de jefuitor și o luptă în a realiza faptul că eu, creștină fiind, trebuia să iert. Soțul meu mi-a reamintit de făgăduința din Maleahi, asigurându-mă că Dumnezeu avea să ne poarte de grijă. Am căzut de acord să nu spunem nimănui despre cele întâmplate. Atunci, Dumnezeu a început să lucreze.

La patru zile după incident, o femeie mi-a înmânat patru dolari pentru o dactilografiere făcută ca o favoare pentru ea. Patru zile mai târziu, am primit în mână o bancnotă de cinci dolari doar pentru că așa voia femeia, să îmi facă un cadou. I-am mulțumit, spunându-i că probabil Domnul a condus-o, dar m-am ținut de promisiunea de a nu menționa despre pierderea noastră.

Pe tot parcursul lunii, la intervale de trei sau patru zile, minunea a continuat să se repete – sume mici dăruite la întâmplare. Sfârșitul lunii a venit cu bilanțul: optzeci de dolari furați; optzeci și doi de dolari în binecuvântări revărsate de la ferestrele cerului!

Încă avem calendarul din 1981 în care sunt înregistrate binecuvântările lui Dumnezeu din fiecare zi din luna februarie a acelui an. Dumnezeu S-a îngrijit de toate nevoile noastre (ba mai mult) după bogăția Sa, în slavă, prin Hristos Isus (Filipeni 4:19, parafrazare).

autor: Christine B. Nelson

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video