NUMĂRĂ-ȚI BINECUVÂNTĂRILE

Nu vă voi lăsa fără mângâiere; voi veni la voi.
Ioan 14:18 – Fidela

Era una din zilele acelea îngrozitoare din viața de liceană, zi în care nu voiam să îmi văd fața. Nu eram deloc fericită. Nu mă descurcasem prea bine la examene. Eram bolnavă și pietrele de la rinichi îmi cauzau dureri. Prietenii mă dezamăgiseră și nimic nu mergea cum trebuie în viața mea. Am început să murmur și să Îl întreb pe Dumnezeu de ce m-a creat cu atâtea poveri de dus. Cu mare reținere am început să mă îmbrac pentru a merge la locul de muncă de la un cămin pentru bătrâni.

Chiar de la intrare, am zărit fețele împovărate și epuizate ale oamenilor care păreau foarte descurajați de viață. Dar mi-a atras atenția un bătrânel care stătea singur și cânta bucuros la flaut. M-a atras muzica, așa că am mers spre el și m-am așezat în apropiere. El cânta melodia imnului „Count Your Blessings” („Numără-ți binecuvântările”, n.t. ), cântare care te încurajează să enumeri binecuvântările primite. Am început o conversație relaxată cu el și am fost șocată să descopăr că era orb. El mi-a povestit că propriii copii l-au respins. Soția lui murise și acum era singur. Acela era motivul pentru care se afla în acel loc. În ciuda încercărilor cu care se confrunta, el era liniștit.

Gândurile mi-au cuprins mintea cu viteza fulgerului. Dacă un om orb, care și-a pierdut soția, a fost respins de copii și trăiește într-un cămin de bătrâni, are multe motive să își numere binecuvântările și să-I mulțumească Domnului, eu ce motive aș avea să mă plâng de viața mea? Chiar în acea clipă, mi-am schimbat perspectiva cu privire la viață și am început să Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru favoarea Sa nemeritată. I-am cerut iertare lui Dumnezeu pentru că m-am plâns și am murmurat. „Dacă ne-am educa sufletele să avem mai multă credință, mai multă iubire, mai multă răbdare și o încredere mai deplină în Tatăl nostru ceresc, atunci vom avea mai multă pace și fericire atunci când trecem prin încercări în viață. Domnul nu este bucuros să ne vadă îngrijorați și hoinărind din brațele lui Isus. El este singura sursă pentru orice har, pentru împlinirea fiecărei făgăduințe, pentru realizarea fiecărei binecuvântări… Peregrinajul nostru cu siguranță că ar fi mai singuratic fără Isus… Să prețuim cuvintele Sale, să credem promisiunile Sale, să le repetăm ziua și să medităm la ele seara și să fim fericiți.”[1]

Tată, deschide-mi ochii ca să pot vedea binecuvântările Tale și arată-mi cum să FIU o binecuvântare pentru ceilalți astăzi. Mulțumesc! În numele lui Isus, amin!

 

[1] Ellen G. White, Manuscris 75, 1893.

autor: Esther Synthia Murali

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video