CREDINȚĂ SIMPLĂ

Voi Mă veți chema, și veți pleca; Mă veți ruga, și vă voi asculta.
Ieremia 29:12

În această săptămână, în timp ce îmi pregăteam predica, mi-am reamintit de o experiență avută cu fiul meu, ocazie în care credința mi-a fost întărită. Ce vă povestesc s-a întâmplat la scurtă vreme după ce am primit botezul… în urmă cu mulți ani!

Era o zi frumoasă, așa că eu și soțul meu am hotărât că era momentul să înălțăm zmeul! Era unul scump, primit în dar la nuntă, și nu l-am folosit până în acel moment de teamă că se va pierde sau se va strica! Dar fiul nostru de cinci ani, Matthew, a insistat că el dorea să înalțe acest zmeu. A fost distractiv să vedem bucuria de pe fața lui atunci când l-am luat de pe perete. Era la fel de înalt ca el și, cu siguranță, mai lat! Chiar și așa, am strâns sfoara și coada zmeului și am pornit spre noua noastră subdiviziune care era înconjurată de câteva pogoane de pădure.

Soțul meu a fost foarte răbdător să îl învețe pe Matthew să arunce corect zmeul în aer și să îl învețe cum să dea drumul la sfoară. Briza era foarte bună, așa că zmeul și-a luat zborul! Cu toții eram foarte bucuroși văzând că zmeul se înalță spre cerul albastru! Dar apoi a venit și marea întrebare: „Tati, pot să îl mânuiesc și eu?”

Dave și-a dat toată silința să îl învețe cum să o facă și stătea chiar lângă el, așa că și-a pus toată încrederea în Matthew și i-a înmânat bobina cu ață. Vântul era puternic și zmeul era destul de sus, așa că rafala de vânt ne-a luat pe toți prin surprindere! Și uite așa și-a luat zborul frumosul și scumpul nostru zmeu, peste toți copacii! Pierdut, pierdut pentru totdeauna! ne gândeam noi.

Micuțul nostru a venit și a spus: „Mami, trebuie să ne rugăm la Isus!”

„Ai dreptate, scumpule, trebuie să ne rugăm!” i-am răspuns eu, dar în mintea mea spuneam: Ah, Isus, Te rog să răspunzi rugăciunii acestui băiat! Ne-am rugat. Apoi, Matthew și tatăl lui au pornit în expediție prin pădure.

Au mers în linie dreaptă înspre locul în care au crezut că ar trebui să atârne zmeul în vreun copac. Puțin mai târziu i-am zărit venind înapoi cu fețele înseninate de zâmbete și cu zmeul! Am strigat: „Nu se poate! Deja?”

Isus a răspuns rugăciunii băiețelului nostru! Isus spune că ai nevoie de o credință cât un bob de muștar – și nu este foarte mult! Ba mai mult, credința noastră va deveni tot mai puternică dacă o exersăm zi după zi în situațiile obișnuite ale vieții – la fel ca băiețelul nostru care s-a rugat lui Isus să îl ajute să își găsească zmeul!

autor: Cheri Gatton

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor