A FOST PLĂTIT

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
Efeseni 2:8,9

Restaurantul era plin de oameni, dar am hotărât să rămânem. Aceasta era o ocazie bună pentru fiul meu și soția lui să servească o masă bună și să se bucure de momente de relaxare în timp ce noi încercam să îi distrăm pe copii. Eu și soțul meu, am făcut tot ce am știut mai bine – am cântat, am vorbit, le-am spus povești, ne-am jucat – nefiind conștienți de faptul că cineva ne urmărea de la o masă mai depărtată. Pe când ne pregăteam să plătim nota de plată, chelnerița ne-a spus că totul fusese plătit deja.

„Cum?” am întrebat eu uimită. Apoi ne-a spus zâmbind că bărbatul care tocmai plecase a achitat toată nota de plată.

Am rămas fără cuvinte! Am alergat afară cu gândul că nu meritam acest dar neașteptat. Voiam să îl văd pe acel domn generos. M-a văzut venind și a zâmbit. Eu i-am spus: „Vă mulțumesc pentru amabilitatea dumneavoastră uimitoare! Nu o merităm.”

Cu un zâmbet până la urechi, el a răspuns: „Sunteți niște bunici atât de minunați!”

Ai trăit vreodată într-o cultură sau într-o familie în care trebuia să faci ceva pentru a merita un lucru? Sau ai simțit vreodată că cele mai bune eforturi ale tale nu erau suficiente sau că nimeni nu vede ce faci? Acest simțământ distorsionat și total greșit ne face adesea să ne devalorizăm în ochii lui Dumnezeu. Totodată creează în mintea noastră o imagine greșită cu privire la Dumnezeu – cine este El, cum ne privește El ca fiice și fii ai Săi.

Vorbind cu femei din multe părți ale lumi, adesea am sesizat multă întristare, vină și durere ca rezultat al acestei gândiri greșite. Lăudat fie Domnul – El are un mesaj diferit pentru mine și pentru tine astăzi. El nu spune: „Fă mai mult, ceea ce faci nu este suficient; tu nu meriți nimic.” Nu. Scriptura spune că Domnul știe cum am fost noi creați și El Își amintește că suntem făcuți din țărână (Psalmii 103:14). În ochii Lui noi suntem „țărână” prețioasă.

Acum, la începutul zilei, nu asculta când vrăjmașul îți spune că nu meriți nimic. În schimb, ascultă ce spune Isus. El ți-a dat valoare, deoarece mântuirea este un dar, nu un rezultat al faptelor tale. Răscumpărarea ta este plătită.

Dragă Isus, deși mintea mea nu poate înțelege pe deplin prin ce ai trecut Tu pentru a plăti mântuirea mea, Îți mulțumesc pentru că ai plătit prețul – prețul complet – pentru a mă elibera! Amin!

autor: Raquel Arrais

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor