FII MAI MATURĂ!

Fraților, nu fiți copii în gândire! Dimpotrivă, în ce privește răutatea fiți copilași, iar în gândire fiți maturi.
1 Corinteni 14:20 – NTR

Eu și nepoata mea în vârstă de nouă ani aveam una din conversațiile noastre frecvente. În acea zi, ea a vrut să vorbim despre maturitate – maturitatea ei. Ea mi-a mărturisit că, având deja nouă ani, trebuia să ia hotărâri noi. Decizii noi cu privire la diversele culori ale hainelor pe care să le îmbrace, culorile din camera ei și chiar culorile pentru proiectele ei de lucru manual. Ea a accentuat faptul că existau anumite lucruri pe care le-ar face în mod normal ca fetiță, dar pe care nu dorea să le mai facă în viitor.

Pot doar să vă spun că m-am bucurat de timpul petrecut cu ea și m-am amuzat de inteligența și maturitatea ei. Oare nu cu doar câteva zile în urmă o strângeam la piept pe această mogâldeață de copilă? Acum, mă amuzam de maturitatea și fluența gândurilor ei.

Klarissa se gândea la lucruri neînsemnate – lucruri copilărești la care dorea să renunțe deoarece acum era mai mare. Dar putem învăța câteva lecții spirituale din experiența ei.

Când erai doar un bebeluș spiritual, se aștepta de la tine să te comporți ca un prunc, dar acum te-ai maturizat. Ai lăsat deoparte comportamentul copilăresc. Ce înseamnă să fii o persoană matură atunci când trebuie să iei o hotărâre dificilă? Cum se comportă o persoană matură într-o situație ostilă, în care iertarea este singura cale de a merge înainte?

Oricare ar fi lucrul care astăzi îți cere să fii o persoană matură, te invit să te oprești și să Îi ceri lui Dumnezeu să te ajute să te gândești la aspectele în care trebuie să te maturizezi și să îți schimbi comportamentul. Oare a sosit timpul să ai acea discuție și să vorbești despre problemele dificile de care te-ai ascuns? A sosit vremea să fii o persoană matură și să discuți cu acea persoană cu care nu te-ai înțeles bine de atâta timp? Este vremea să te gândești cum vei purta de grijă părinților tăi în vârstă – unde ar fi cel mai bine pentru ei să locuiască, unde ar primi cea mai bună îngrijire și ce anume nu poți rezolva chiar acum?

Oricare ar fi situația, mă rog ca astăzi să fii o persoană matură, să recunoști că acțiunile tale imature de până acum nu te vor ajuta să mergi mai departe. Mă rog ca hotărârea ta să fie una binecuvântată și ca purtarea ta matură de astăzi să fie spre binele celorlalți și pentru slava lui Dumnezeu astăzi și întotdeauna.

autor: Gloria Barnes-Gregory

Pentru dimineți inspirate
Pentru dimineți inspirate
Când îți începi ziua căutându-L pe Tatăl în rugăciune, adu-ți aminte că El te privește de sus, te vede și te-a binecuvântat cu o nouă dimineață, o nouă zi de viață pentru El. Acest devoțional este scris de femei din lumea întreagă și urmărește să le aducă cititoarelor bucuria și frumusețea unei relații vii și zilnice cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor